DOUĂ PROIECTE CIVICE CU ȘANSE DE A FI IMPLEMENTATE LA PETROȘANI ÎN CADRUL PROGRAMULUI LOCAL DE BUGETARE PARTICIPATIVĂ

1502 voturi au adunat împreună, din partea cetățenilor municipiului Petroșani, proiectele propuse de mai multe asociații neguvernamentale în primul experiment de bugetare participativă organizat de autoritățile locale de la Petroșani.
Cele mai multe voturi – 689 la număr – le-a adunat proiectul propus de Laura Tănase, intitulat ”Hermes participativ”. Acest proiect este urmat, la doar 2 voturi distanță în opțiunile locuitorilor din Petroșani participanți la această procedură de selecție, de cel propus de Mihai Ionuț Danciu, proiect intitulat ”Refacere loc de joacă str. George Enescu”.
Pentru că fiecare din aceste proiecte au o valoare estimată la 30.000 de lei, iar bugetul propus pentru anul 2019 de administrația locală de la Petroșani în ”Programul de bugetare participativă” este 100.000 de lei, ambele proiecte ar putea fi declarate câștigătoare și, pe cale de consecință, vor putea fi implementate în cursul acestui an. O decizie în acest sens urmează să fie luată în forul legislativ local, unde rezultatele votului dat de cetățeni pe platforma on-line http://bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro vor fi analizate în perioada imediat următoare. ”Bugetarea participativă reprezintă un proces democratic complex prin care membrii comunității au fost încurajați să decidă în mod direct cum va fi utilizată o parte din bugetul Municipiului Petroșani. Vom analiza rezultatele acestui proces de vot în ședința Consiliului local. Tot de competența Consiliului local este, mai apoi, adoptarea unor hotărâri prin care aceste proiecte să poată fi finanțate de la bugetul local. Decizia va fi luată după rectificarea bugetară, în funcție de utilitatea lor și de posibilitatea de a fi realizate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.