Drogat prins conducându-și mașina pe drumurile publice

Tânărul din municipiul Deva, ospătar de meserie, a fost prins de polițiștii rutieri în urma unui control în trafic și a recunoscut că a fumat o țigară cu marijuana înainte de ieși cu mașina în trafic. S-a ales cu dosar penal iar pe fir au intrat și procurorii DIICOT Hunedoara, însă nu s-a dovedit că individul este și traficant. Așa că a fost acuzat de infracțiunea de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.

”În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în noaptea de 14.11.2021, în jurul orei 03:20, a fost oprit în trafic de lucrători din cadrul Poliției Municipiului Deva. (…)Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, fiind vizibil agitat, a fost întrebat de agenții de poliție dacă a consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Le-a relatat agenților de poliție că a fumat o țigară, care conținea cannabis. În același context, agenții de poliție au procedat la controlul bagajelor (…) unde au fost găsite o pungă de plastic de culoare maro, inscripționată OCB cu închidere tip zipp lock, în care se afla o cantitate de substanță vegetală uscată, de culoare verde închis, sub formă de muguri, cu miros și aspect specific plantei de cannabis, ambalată în 12 (doisprezece) pungi transparente cu închidere zipp lock (proba nr. 1), precum și o cantitate de substanță vegetală uscată, de culoare verde închis, sub formă de muguri, cu miros și aspect specific plantei de cannabis, ambalată în două folii distincte, de culoare mov-violet”, se arată în dosarul soluționat de Tribunalul Hunedoara.

Pentru că a recunoscut infracțiunea, ospătarul a fost condamnat la două luni de închisoare pentru infracţiunea de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept, pedeapsă care i-a fost amânată de instanța din cadrul Tribunalului Hunedoara.