DUPĂ ASFALTAREA STRĂZII DEALULUI ADMINISTRAȚIA DE LA PETRILA CONTINUĂ LUCRĂRILE ÎN ZONĂ

Administrația locală de la Petrila a terminat lucrările de asfaltare pe strada Dealului. Este vorba despre strada pe care orașul Petrila a primit-o anul acesta, pentru următorii 15 ani, de la municipiul Petroșani.

După ce a fost realizată legătura sensului giratoriu, construit pe fonduri de la Consiliul Județean Hunedoara, în locul în care strada Dealului se intersectează cu drumul național 66, s-a turnat și stratul de asfalt așteptat de aproape 30 de ani pe această stradă foarte importantă pentru orașul Petrila, fiind cea care se află la intrarea în oraș.

”Am promis că după ce se va construi sensul giratoriu vom turna un strat de asfalt de la giratoriu până la linia ferată. Am propus consiliului local un deviz pentru reparații pentru această stradă. Au fost finalizate lucrările și, zic eu că intrarea în orașul Petrila va fi una bine organizată și nu vor mai fi probleme. Banii sunt din bugetul local, iar costurile sunt aproximativ 260 de mii de lei, fără TVA”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

La acest moment se lucrează la curățarea porțiunii de deal de pe strada Dealului unde vegetația și câțiva copaci puteau pune în pericol siguranța traficului rutier.

„Am solicitat aprobarea de la municipalitatea din Petroșani pentru a curăța zona din strada Dealului, la intrarea în orașul Petrila unde vegetația și copacii puneau în pericol siguranța participanților la trafic și am considerat necesară această lucrare pe care o facem noi, după ce și șoseaua a fost asfaltată și marcată corespunzător. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a mai spus primarul.

Primăria Petrila a mai primit de la Primăria Petroșani și două parcele de teren amplasate în zona tunelului, la intrarea în oraș. Aici, administrația intenționează să construiască un pod de legătură cu șoseaua de centură, pentru direcționarea traficului greu. Studiul de fezabilitate pentru pod trebuie să ajungă la Primăria Petrila în următoarele zile. După aceea, administrația locală va căuta surse de finanțare pentru podul cu două benzi de circulație și trotuare.