Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Editorial Robert Wagner: COVID-19. Petroșani și Deva. Primar vs. politician. Diferența dintre implicare și nepăsare!

  PUBLICAT ÎN

  Două situații oarecum identice, două spitale de urgență afectate de noul coronavirus. Cel aflat în subordinea Primăriei Petroșani devine funcțional 100 la sută la scurt timp. Cel din Deva, aflat în subordinea iluștrilor conducători ai Consiliului Județean Hunedoara, spital care ar fi trebuit să ne trateze în cazul unor infecții cu noul coronavirus, închis total și băgat în carantină.

   

  Am decis să scriu aceste rânduri după o observație amară, după ce m-am convins că unii dintre politicienii noștri sunt doar pentru ei, niciodată pentru noi. Este un punct de vedere personal pe care probabil că unii dintre dumneavoastră, cititorii, nu-l împărtășiți. Sau poate că da! Poate că în sinea dumneavoastră admiteți că așa stau lucrurile. Din diferite motive ori simpatii n-ați putea fi de acord cu mine. Cunosc comunitatea Văii Jiului, m-am născut aici și am încercat să ajut atât cât am putut. Constat cu amărăciune că doar noi ne putem ajuta, doar pe noi ne putem bizui la nevoie, iar solidaritatea minerească ne face mai buni în aceste vremuri grele. Și am să vă arăt, punctual, în rândurile de mai jos de ce cred aceste lucruri triste.

  Avem două situații oarecum identice, două spitale de urgență afectate de noul coronavirus. Cel aflat în subordinea Primăriei Petroșani devine funcțional 100 la sută la scurt timp. Cel din Deva, aflat în subordinea iluștrilor conducători ai Consiliului Județean Hunedoara, spital care ar fi trebuit să ne trateze în cazul unor infecții cu noul coronavirus, închis total și băgat în carantină. Marii conducători ai Consiliului Județean Hunedoara se trezesc acum și alocă bani Spitalului de Urgență Deva, de parcă abia acum au aflat de virusul ucigaș. Ba chiar își fac un titlu de glorie. În goana după voturi au uitat de oameni. Trist!

  COVID-19 Petroșani

  -O pacientă cere ajutor medical la Spitalul de Urgență Petroșani. DSP Hunedoara o are în listă ca suspect de COVID-19, dar nu informează pe nimeni. Pacienta este ajutată de cadrele medicale iar infectarea lor este iminentă. Jandarmii informează conducerea Spitalului de Urgență Petroșani despre pacienta cu coronavirus.

  -La Petroșani se iau toate măsurile astfel încât angajații și pacienții să fie protejați. Se raportează real, se conștientizează riscul, se cere ajutor public. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, știe că-și va atrage antipatii și comentarii negative, dar își asumă și recunoaște că unitatea are nevoie de donații, de sprijin din partea tuturor. Primăria alocă fonduri, taie de la alte capitole și direcționează banii către spital. Locuitorii Văii Jiului sar să ajute, minerii sunt solidari. Primăria suplimentează imediat fondurile destinate în acest an Spitalului de Urgență Petroșani. Banii sunt trimiși pentru a se cumpăra ventilatoare, echipamente necesare în cazul în care vor fi oameni în stare gravă.

  -La Petroșani se cumpără în regim de urgență dezinfectanți, se spală cartierele, străzile, scările blocurilor cu clor. Piețele, parcurile, instituțiile școlare sunt dezinfectate. Se face tot ce este posibil pentru a se reduce riscul contaminării cu acest nou coronavirus. Iacob-Ridzi nu este nici pe departe primarul perfect dar este prezent când este cel mai mult nevoie de el. Se implică, ajută, cere public oamenilor să  respecte solicitările autorităților. Le răspunde oamenilor, se consultă cu ei și intervine acolo unde a omis sau i se cere. Lucrurile sunt sub control, petroșănenii văd că se fac eforturi pentru a fi în siguranță. Nu mai apar noi îmbolnăviri. Știu că au pe cine să se bazeze în momente critice. Iacob-Ridzi a lucrat în mină, a lucrat în subteran cu ortacii, știe ce înseamnă pericolul și că trebuie să-ți ajuți ortacul. Cred cu tărie că Tiberiu Iacob – Ridzi va trebui să arate aceeași implicare de care a dat dovadă în această perioadă și în viitor, indifirent de poziția pe care o va ocupa.

  COVID-19 DEVA

  -La Deva, virusul ucigaș se împrăștie printre personalul medical și pacienți. Totul se ține sub tăcere, iar medicii și pacienții sunt victime. Se infectează. Sunt izolați în spital de unde unii încearcă să fugă. Consiliul Județean Hunedoara tace în tot acest timp.  Blamează prefectul că a suspendat managerul spitalului, manager pus de PSD. Consiliul Județean Hunedoara bate apa în piuă cu achiziționarea unui aparat de depistare a noului coronavirus, iar medicii urlă că nu au echipamente de protecție. Administratorul public al județului, Costel Avram a avut numeroase ieșiri înainte de pandemie în care arăta preocuparea CJ Hunedoara față de Spitalul Județean de Urgență Deva. Numai că preocuparea pare că a fost degeaba dacă ne uităm în ce situație e unitatea medicală.

  Avram – donații la Deva

  Costel Avram datorează cariera lui politică în mare măsură și petroșănenilor. A fost trimis la Consiliul Județean Hunedoara și chiar în Parlamentul Românie cu voturile minerilor. Acum este administrator public al județului, la Consiliul Județean Hunedoara și candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani. Am constatat cu amărăciune că domnul Costel Avram n-a întors o privire către petronăneni în aceste vremuri grele, sau poate n-am văzut eu. Nici un cuvânt despre Spitalul de Urgență Petroșani, nici măcar un gând. Domnul Costel Avram, un petroșănean primit cu brațele deschise de mineri, pare că a uitat de solidaritatea ortacilor. Jos pălăria pentru gestul său de a dona din salariu suma de 5000 de lei către Spitalul Județean Deva. Aveați tot respectul nostru dacă ați fi donat și pentru sănătatea concetățenilor dumneavoastră, pentru cei din Petroșani. Domnul Costel Avram alături de alții au donat spitalelor din Hațeg și Hunedoara viziere și costume de protecție impermeabile. Din păcate nu și la Petroșani. Domnul Avram are tot dreptul să aleagă unde-și donează banii. Nu poate fi acuzat că nu mai simte minerește, că a uitat de solidaritatea ortacilor. Domnul Avram a stat mai puțin printre mineri chiar dacă a fost angajat și la mina. Probabil că n-a deprins îndeajuns acestă calitate.

  La fel de mâhnit sunt și de gestul președintelui CJ Hunedoara. Nici acesta nu s-a uitat mai apăsat către Petroșani. Sunt mâhnit pentru că majoritatea PSD și șefia CJ Hunedoara se datorează în mare parte Văii Jiului. Minerii nu poartă pică dar nici nu pot fi păcăliți a doua oară, nu toți!

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...