El e as în trickshots la tenis de masă

La 14 ani, Darius Movileanu este considerat speranța tenisului de masă românesc, primul și singurul european care a câștigat titlul mondial la cadeți.
Darius Movileanu a uimit lumea tenisului de masă când a devenit campion mondial de cadeți în proba de simplu. După numeroasele ore de antrenament, sportivul se relaxează tot la masa de joc, exersând și inventând trickshoturi.
“Îmi plac foarte mult, mă uit în fiecare zi pe youtube la jucători foarte buni care fac aceste lucruri impresionante. În pauzele de la antrenament mai încerc, chiar îmi place să mă distrez cu aceste trickshoturi” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masa.
2019, anul perfect
Darius Movileanu face tenis de masa de 7 ani. Anul acesta a fost însă momentul exploziei pentru jucătorul de 14 ani. A câștigat medalia de aur la Campionatul European și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la individual. După un asemenea sezon, Darius Movileanu visează la medalia olimpică, singura care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc.
“Știu că lumea așteaptă mult de la mine, dar nu am presiune, pentru că știu că pot reuși. Vreau să devin campion mondial la seniori. Vreau să ajung la Campionatul Mondial și apoi la Jocurile Olimpice. Poate, când voi fi mai mare, voi aduce o medalie olimpică” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masa.
Tenisul de masă și matematica, marile pasiuni ale lui Darius
Cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă, Darius Movileanu nu își neglijează școala. Matematica este materia lui preferată.
“Anul trecut am obținut premiul întâi. Este foarte greu să fac și sport de performanță și școală, pentru că nu mai am timp de joacă. Nu mă văd făcând altceva, poate doar matematică. Știu să le îmbin foarte bine, am un program bun pentru ambele. Geometria mă ajută la poziționarea picioarelor foarte mult, pentru că în timpul meciului, pentru fiecare lovitură, trebuie să fiu foarte bine așezat și trebuie să mă gândesc la câte grade trebuie să îmi țin picioarele” – Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masa.