Energie electrică injectată de Apa Serv în Sistemul Energetic Național

0

Pe lângă activitatea de bază, cea legată de apă și apă uzată, ApaServ Valea Jiului contribuie și la Sistemul Energetic Național.
Deține mai multe microhidrocentrale și astfel produce și energie electrică. Aceasta este injectată în sistemul energetic național, în baza unui contract din anul 2007.
“SC ApaServ Valea Jiului SA Petroșani deține în administrare trei microhidrocentralke MHC Valea de Pești, MHC Polatiște și MHC Brazi, care au produs și livrat energie electrică în SEN conform licenței de producere și comercializare energie electrică nr. 806 din 08.11.2007. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017, MHC-urile au produs cantitatea de 1.932 MWh, respectiv 4.523 certificate verzi. Cantitatea totală de energie electrică produsă de societate în baza licenței de producător, a fost vândută pe PCCB (piața centralizată a contractelor bilaterale) în cantitate fermă orară (în bandă) la prețul de 95 lei/MWh (ianuarie – iunie) și 80 lei/MWh (iulie – decembrie), piața fiind organizată în cadrul operatorului pieței de energie electrică OPCOM SA”, arată un raport al Apa Serv Valea Jiului.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here