Acasă ANCHETE Evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

Evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

0
Evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

Patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică. Prin activitatea lor infracţională, suspecţii au prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu peste  15.250.000 lei.
 
Ancheta este derulată  de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara care au pus în aplicare cinci autorizaţii de percheziţie (pe raza judeţelor Hunedoara, Teleorman şi Mehedinţi), iar în urma activităţilor desfăşurate  a fost depistat un suspect în vârstă de 42 de ani, din judeţul Teleorman, o suspectă în vârstă de 40 de ani, din judeţul Teleorman, un suspect în vârstă de 47 de ani, din municipiul Deva  şi un suspect în vârstă de 45 de ani, din judeţul Mehedinţi, cu privire la care au stabilit că, în perioada februarie 2014 – mai 2015, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) a 4 societăţi comerciale, pe baza unei înţelegeri prealabile, au înregistrat în documentele contabile operaţiuni comerciale fictive cu deşeuri feroase şi neferoase. ”Potrivit probatoriului, prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii au prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu peste  15.250.000 lei.
Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în  retrageri imediate sau de „rulare” a acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi a circulaţiei a banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală”, arată IPJ Hunedoara.
 
Ancheta se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, iar faţă de suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii şi urmează a  fi făcute propuneri de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.