Evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei-Polițiștii din Alba au descins în Hunedoara și alte șapte județe

0

Polițiști din cadrul IPJ Alba, sprijiniți de polițiști din Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iași şi Dâmbovița, efectuează 47 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală, urmând a pune în executare 33 de mandate de aducere.
Potrivit Poliției Române, polițiștii fac percheziții în județele Alba (8), Mehedinți (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iași (3) și Dâmbovița (1) la mai multe locuințe și la sediile unor societăți comerciale.
”În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală”, se arată în comunicatul IGPR.
Cercetările au scos la iveală că în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăți comerciale tip fantomă.
Polițiștii afirmă că pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, suspecții ar fi efectuat plăți prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăților cu comportament tip fantomă și restituite plătitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here