Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  EXCLUSIV-E-MAILUL TRIMIS DE BERBECEANU LA DATA DE -29.01.2012-CĂTRE PROCURORUL ŞEF DIRECŢIE-CODRUȚ OLARU

  PUBLICAT ÎN

  IN ATENTIA DOMNULUI PROCUROR SEF CODRUT OLARU
  Stimate domnule Procuror sef,
  Am ales acesta cale pentru a va comunica din partea politistilor Brigazii de Combatrere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, nemultumirea si supararea vis a vis de modul in care se realizeaza mediatizarile activitatilor comune desfasurate de catre noi in colaborare cu procurorii DIICOT de la structurile teritoriale de pe raza noastra de competenta.
  Asa cum v-am incunostiintat de fiecare data, colaborarea cu procurorii nostri este deosebita iar in cea mai mare parte relatiile sunt de prietenie intre politisti si procurori, astfel ca nu putem sa reprosam nimic acestora.
  Consideram insa ca este suparator, frustant si nedreptfaptul ca Structura Centrala a DIICOT mediatizeaza cauzele noastre prezentandu-le ca pe niste victorii aproape exclusiv ale procurorilor in lupta cu infractionalitatea organizata, de fiecare data fiind minimalizate eforturile depuse de catre politisti.
  La intalnirile periodice pe care le avem la nivel de conducere a structurilor centrale si teritoriale ale DIICOT si DCCO, precizam mereu ca suntem o echipa, ca rezultatele sunt comune pentru structurile Ministerului Public si IGPR in ceea ce priveste “combaterea crimei organizate”. Apoi aceste sintagme sunt uitate si inlocuite cu sintagme de genul “procurorii DIICOT au anihilat o retea infractionala”, “procurorii DIICOT au efectuat zeci de perchizitii ”, “procurorii DIICOT au descins”, etc. In aceleasi comunicate de presa, politistii structurilor noastre sunt mentionati in partea finala la paragraful “au mai participat”, alaturi de fortele de interventie ale Politiei si Jandarmeriei, sau de fortele de sprijin ale IPJ-urilor. Consideram ca este grav daca asa sunt percepute eforturile noastre la nivel central, rolul si rezultatele pe care le obtinem fiind minimalizate si apreciate ca acelea ale unei structuri de suport.
  Asa s-a intamplat si in urma actiunii organizate de catre BCCO Alba Iulia la data de 28.09.2010 in orasul Medias. Am constatat ca in comunicatul de presa al DIICOT , inca o data se afirma ca „procurorii DIICOT au destructurat un grup infractional organizat”.
  Mai mult, in finalul comunicatului de presa, se arata ca la actiune au participat SCCO SIBIU, IPJ SIBIU, BCCO Alba Iulia si ISJ SIBIU.
  Consider ca DIICOT ar fi trebuit sa cunoasca faptul ca SCCO Sibiueste unul din serviciile BCCO Alba Iulia. In plus, actiunea a fost organizata ca de obicei si in totalitate de catre BCCO fara ca vreun procuror sa participe la una din perchizitiile efectuate. De altfel in ultimii 4 ani, cu nici o ocazie procurorii nu au participat la nici o actiune a noastra, fie ea de supraveghere operativa, investigare, prindere in flagrant sau perchizitie.
  Si la acesta actiune am cooptat politisti din IPJ SIBIU care au pus in executare mandate de aducere a unor martori, consumatori sau au fost repartizati pentru perchizitii domiciliare la locatii mai putin importante, in timp ce, ca de obicei ofiterii BCCO Alba Iulia au descins la locatiile cu grad de risc ridicat.  Din comunicatul DIICOT rezulta contrariul.
  Si de acesta data politistii BCCO au desfasurat activitati inca din noaptea de 27/28.09 incepand cu orele 01.00 si abia in data de 28.09 orele 16.30 au prezentat pe invinuiti procurorilor. Si in acest dosar, politistii de la BCCO au desfasurat un volum mare de activitati, acestia asistand si participand activ la audierile efectuate de procuror. Politistii au fost cei care au ramas in continuare la activitati si aceeia care au plecat in cursul noptii cu probele de droguri la laborator pentru efectuarea de analize, desi erau la serviciu de peste 24 ore. In final, aceeasi politisti au fost cei care au asigurat escorta persoanelor retinute, i-au prezentat la vizita medicala si i-au condus la locul de detentie, timp in care procurorii anchetatori DIICOT se aflau deja la odihna…In ziua urmatoare, aceeasi politisti au fost langa procurori pentru a prezenta pe inculpati instantei de judecata.
  Stimate domnule Procuror Sef, va informez ca de-a lungul anilor, politistii din structura BCCO Alba Iulia au furnizat procurorilor dosare foarte importante. Politistii au fost cei care au desfasurat in totalitate activitati informativ-operative complexe, activitati de cercetare, activitati tehnice, toate implicand un volum imens de activitati. Politistii au organizat actiuni de mare amploare si si-au asumat in totalitate riscul ca in spatele unei usi sa se afle un infractor inarmat si deosebit de periculos alaturi de raspunderea in cazul unui esec sau eveniment nefericit.
  La actiuni au participat doar autoturisme ale politiei si masini personale ale politistilor, cu nici ocazie procurorii nepunand la dispozitie vreunul din autoturismele lor de serviciu. Cheltuielile generate de aceste activitati au fost in totalitate suportate de Politia Romana sau de politistii de la BCCO din bani personali. Activitatile au fost filmate cu camerele video din dotarea Politiei Romane sau proprietatea personala a politistilor de la BCCO.
  Au existat adesea situatii in care politistii veneau primii la sediile DIICOT si plecau ultimii. Politistii Brigazii in afara activitatilor specifice, intocmesc adesea “starea de fapt” in dosarele penale instrumentate, procedeaza la legarea si numerotarea volumelorunui dosar penal si chiar semneaza si stampileaza mii de procese verbale de redare a unor convorbiri telefonice, in numele procurorilor.
  Toate acestea nu sunt reprosuri , domnule Procuror Sef. Sunt doar argumente pentru repetata noastra solicitare de a folosi si in fata mass-media si opiniei publice sintagmele de genul “procurorii DIICOT impreuna cu politistii BCCO au anihilat o retea infractionala”, “procurorii DIICOT impreuna cu politistii BCCO au efectuat zeci de perchizitii ”, “procurorii DIICOT impreuna cu politistii BCCO au descins”….
  Am sperat mult timp ca putem sa aratam ca o “echipa” si in afara intalnirilor de lucru comune…
  Fata de aceasta situatie va informez respectuos ca am decis, ca idiferent de consecinte, in viitor sa mediatizam activitatile desfasurate de structura pe care o conduc, la sediul BCCO si sa punem la dispozitia presei imagini filmate de catre lucratorii din subordinea mea, avand grija ca aceasta sa nu influenteze negativ activitatile de cercetare.
  De asemenea va informez ca decizia noastra a fost comunicata si conducerilor Politiei Romane si Directiei Generale de Combaterea Criminalitatii Organizate.
  Cu deosebita pretuire,

  Seful BCCO Alba Iulia
  Comisar sef de politie
    TRAIAN BERBECEANU

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...