Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Exclusiv-PROCURORUL MUREŞAN A FĂCUT SCĂPAT UN PROXENET NOTORIU DOAR PENTRU CĂ VÂNAU ÎMPREUNĂ

  PUBLICAT ÎN

  Un proxenet aflat de multă vreme în atenţia BCCO Alba şi filat în baza unui mandat, pentru că-şi punea la dispoziţie propia pensiune, a fost făcut scăpat de puşcărie printr-o manevră a procuroriului Mureşan, adică exact cel care l-a arestat pe şeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu.
  Unul dintre capii unei reţele de prostituţie care a oferit tinere unor şefi de insituţii publice a scăpat  fără a primi măcar o amendă deşi existau toate informaţiile şi probele necesare pentru punerea sub acuzare. Este vorba de celebrul dosar „Prostituate pentru VIP-uri”, dosar care a scos la lumină o afacere în care tinere erau oferite ca monedă de schimb unor oficiali din insituţiile statului. Cel care a stat în spatele afacerii n-a plătit pentru implicarea în reţeaua de prostituţie pentru că era amic cu actualul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, procurorul care l-a arestat pe şeful BCCO Alba. Un rol în scăparea lui Ion Lazăr l-a avut şi Muntean Alin, poliţistul de la BCCO, cel care trăgea tare să ajungă şeful la cercetări economice din BCCO.  „În cadrul interceptarilor convorbirilor telefonice ale membrilor gruparii infractionale , au fost interceptate si discutiile purtate de LAZAR ION din Alba Iulia, proprietar al Vilei Elisabeta. Acesta a sprijinit gruparea infractionala fiind implicat direct in activitati de proxenetism. Pe perioada in care au fost interceptate convorbirile acestuia, au rezultat discutii de interes operativ. La un moment dat am fost anuntat de compartimentul tehnic de interceptari din cadrul SOS Alba Iulia, ca au fost interceptate discutii purtate de suspect cu procurorul sef Muresan Ioan, insa discutii fara valoare operativa, referitoare la o partida de vanatoare”, arată Berbeceanu. Conform unei înregistrări audio, Berbeceanu o informa pe fosta şefă a DIICOT despre implicarea procurorului Mureşan faţă de faptul că procurorul Mureşan şi-a protejat amicul cu care mergea la vănătoare, dosindu-i dosarul
  De altfel, Lazar Ion este un vechi prieten al DIICOT ST Alba Iulia si totodata un vechi „suspect” de proxenetism . Astfel, in cursul anului 2008 in timp ce era patronul complexului hotelier TARA din Alba Iulia, a inchiriat sotilor Strugari George si Georgeta clubul de noapte dinincinta complexului. (dosar 6D/P/2008). Cei doi soti impreuna cu un angajat au pus bazele unor activitati laborioase de proxenetism, prostitutie si trafic cu minori, sub acoperirea unui club de streap-tease. Activitatileacestora au fost probate de ofiterii BCCO Alba Iulia insa la acea vreme, a rezultat inca o data implicarea lui Lazar Ion in activitatile infractionale prin sprijinirea membrilor gruparii infractionale (…) Cu toate acestea, ofiterul de caz Muntean Alin impreuna cu procurorul sef Boicean Danusia nu au reţinut aceste aspecte iar Lazar Ioan nu a fost invinuit nici in acesta cauză, mai arată şeful BCCO Alba. Cum proba audio nu putea fi obţinută după arestarea lui Berbeceanu, ea poate constitui o probă solidă pentru o cercetare a celor implicaţi şi  menţionaţi, asta dacă şi conducerea centrală a DIICOT doreşte să nu ascundă gunoiul sub preş şi vrea aflarea adevărului. Şanse mici totuşi să se afle adevărul în condiţiile în care DIICOT Structura Centrală a anunţat preluarea cazului Berbeceanu, însă în realitate au delegat cercetarea către acelaţi DIICOT Alba. Litera, vineri, în jurul orei  13.50 era audiat tot la DIICOT Alba, spun sursele noastre.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR: POGORÂREA SFÂNTULUI DUH ȘI TRADIȚII ROMÂNEȘTI 

  Credincioșii celebrează  Rusaliile, o sărbătoare importantă în calendarul ortodox, cunoscută și sub numele de...

  UPDATE: Accident grav în Petroșani: Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu piciorul zdrobit! VIDEO

  Ieri dimineață, în municipiul Petroșani, zona Brădet, a avut loc un accident grav în...

  PETROȘANI: ACCIDENT GRAV ÎN ZONA BRĂDET: UN BĂIAT DE 15 ANI A AJUNS LA SPITAL CU PICIORUL ZDROBIT! VIDEO

  În această dimineață, în zona Brădet, a avut loc un accident grav în urma...