EXPLOZIV : RAPORT TRIMIS CĂTRE CORPUL DE CONTROL AL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN HUNEDOARA

POLIȚIA MUNICIPIULUI LUPENI

BIROUL ORDINE PUBLICĂ PENTRU MEDIUL URBAN

COMPARTIMENT SIGURANȚĂ PUBLICĂ ȘI PATRULARE

AGENT PRINCIPAL DE POLIȚIE IVANCIUC IUSTINIAN

RAPORT

Din data de 26.05.2017

TRANSMIS PRIN POȘTA ELECTRONICĂ CIVILĂ

Către Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne

 

Am onoarea să raportez următoarele:

            Având în vedere că:

A.     la absolut toate rapoartele și solicitările mele pe care le-am înaintat, începând cu luna ianuarie 2017 la IPJ Hunedoara și la Biroul Control Intern din cadrul IPJ Hunedoara am primit:

1.      răspunsuri evazive;

2.      răspunsuri care părtinesc anumite persoane în defavoarea mea, răspunsuri probabil comandate de către numitul Dumitru Liviu Gabriel – șeful IPJ Hunedoara,

3.      răspunsuri în care se merge pe principiul politic al majorității, în sensul că dacă 10 polițiști spun un lucru, și un singur polițist spune contrariul, polițistul din urmă este neglijat, neanchetat, ancheat părtinitor și incomplet iar, uneori, în repetate rânduri, nu am primit nici un răspuns;

4.      răspunsuri care mă discriminează;

B.      subsemnatul, la ora actuală, fără ca eu să-mi fi dorit acest lucru, mă aflu în litigiu penal, civil, patrimonial, administrativ și de subordonare cu numitul Dumitru Liviu Gabriel care este comisar șef de poliție și deține funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara,

Vă aduc la cunoștință faptul că din data de 23.05.2017 ora 08:00 am executat serviciul de dispecerat la Poliția Mun. Lupeni, timp de 24 de ore, până în data de 24.05.2017, ora 08:00. În data de 23.05.2017, la ora 14:00, ag. pr. Șimon Gabriel a intrat schimbul II și mi-a solicitat să-i dau Registrul de instructaj pentru a semna instructajul. Atunci am constatat că registrul de instructaj nu se mai află în raftul biroului în care se țin toate registrele necesare pentru agenții de ordine și siguranță publică. Am început să caut meticulos registrul, și întrucât nu l-am găsit, am raportat adjunctului împuternicit la comanda Poliției Mun. Lupeni – scms. Huluță Florin – acest lucru, iar el mi-a spus că registrul nu este la el și să îl caut în continuare. Este evident că am respectat prevederile al. 11 de la punctul 3 capitolul A din Fișa Postului nr. 601.297.

A mai durat aproximativ o oră, timp în care ag. pr. Șimon Gabriel mi-a mai solicitat de câteva ori instructajul, ca să poată să intre efectiv în serviciul de siguranță publică și patrulare. La un moment dat ag. șef adj. Bolosin Adrian Silviu a venit în camera AOS și a pus Registrul de Instructaj pe birou, spunându-mi că în tot acest timp a fost la el, și că trebuia să fiu mai atent când mi l-a luat.

Fac precizarea că Registrul de Instructaj se află întotdeauna pe un raft deschis în biroul aflat la camera dispecerat. 

Am raportat acest eveniment la scms Huluță Florin, atât în timp ce căutam Registrul de instructaj, cât și după ce l-am găsit, însă, surprinzător, Huluță Florin, de față cu comisarul Sicomaș Adrian, mi-a spus că:

1.      își asumă ceea ce s-a întâmplat;

2.      faptul că numitul Bolosin Adrian Silviu a sustras fără drept Registrul de instructaj nu a fost un incident de securitate;

3.      să stau liniștit;

4.      nu trebuie informat Ofițerul de Serviciu pe Unitate de la IPJ Hunedoara;

5.      nu trebuie informat Ajutorul Ofițerului de Serviciu pe Unitate de la IPJ Hunedoara;

6.      eu nu trebuie să întocmesc nici un raport în acest sens, pentru că ,,e ok”;

7.      să fac ce vreau eu că ,,e ok”.

Din cele expuse reiese clar că actuala conducere împuternicită a Poliției Mun Lupeni – și anume Huluță Florin – îmi este ostilă, acest polițist împuternicit de numitul Dumitru Liviu Gabriel punându-mă în situații în care să nu anunț urgent prin anexa 5 sau prin raport incidente de securitate, încercând să mă influențeze prin funcția, gradul său și experiența pe care spune el că o are.

Mai mult, în data de 25.05.2017, la ora 08:20 am primit un mesaj text SMS pe telefonul meu mobil trimis de pe telefonul numitului Huluță Florin +40732970130 în care acesta mi-a scris ,,Buna dimineata, unde ai lasat hartia cu orele suplimentare? Pt care te-am rugat sa gasesti anexa 5”. Este evident că agresorul Huluță Florin mă hărțuiește prin mesaje de tip text imediat după incidentul de securitate petrecut în camera de dispecerat cu scopul de a-mi închide gura și a mă intimida pentru a nu cumva să sesizez incidentul organelor abilitate. Mai grav, nu e prima dată când agresorul Huluță Florin mă hărțuiește prin mesaje text de tip SMS, lucru pe care vă solicit să-l observați în fotografia anexată la prezentul raport.

Se impune să analizați și să luați act de faptul că prin incidentul de securitate petrecut tocmai s-a creat un precedent negativ și ilegal în legătură cu gestionarea, stocarea, manipularea și circuitul documentelor și registrelor aflate în gestiunea mea ca dispecer, chiar dacă acestea sunt încadrate la clasa de secret de serviciu sau nu.

Totodată se impun următoarele precizări:

1.      se impune punerea de urgență la dispoziția unității a numitului Bolosin Adrian Silviu până la finalizarea cercetărilor.

2.      ag. pr. Șimon Gabriel nu a putut să intre în serviciul de schimbul II efectiv decât în jurul orei 15:00 după ce numitul Bolosin Adrian Silviu a adus Registrul de instructaj înapoi, la camera de dispecerat.  

3.      este evident că acest raport nu puteam să îl întocmesc și să vi-l comunic de pe calculatorul de la camera de dispecerat care este supravegheat de la Deva de către echipa numitului Dumitru Liviu Gabriel prin cele 2 software-uri pe care le cunoașteți și dvs. foarte bine.

4.      este evident că acest raport nu puteam să vi-l comunic prin Poșta Română întrucât se pierdea timp prețios până la livrarea către dvs., ori, măsurile trebuie luate cât mai urgent.

5.      mai mult de jumătate din colectivul poliției Lupeni își scot documente la cele 2 imprimante aflate la camera dispecerat și accesează unica stație P.C. a camerei dispecerat, și, a profitat de un astfel de moment și a sustras Registrul de instructaj. Chiar și colegii care lucrează la etajul 1 și care m-au înjosit și m-au amenințat cu acte de violență în data de 17.03.2017 vin la parterul instituției, în camera de dispecerat și scot documente la imprimantă și accesează unica stație P.C. a camerei dispecerat.

6.      ag. șef adj. Bolosin Adrian Silviu face parte din grupul celor care au denigrat în public imaginea IPJ Hunedoara și a Poliției Lupeni pe platforme de socializare iar în acest grup a încercat să mă racoleze în luna februarie 2017 numitul Chioran Adrian – agent șef de poliție din cadrul Poliției Mun. Lupeni.

7.      polițistul rutier ag. șef. adj. Bolosin Cornel Victor – fratele lui Bolosin Adrian Silviu – m-a ultragiat și m-a tâlhărit, sustrăgându-mi insigna de polițist, fără drept și fără voia mea, în data de 23.07.2012, chiar la intrarea în camera de dispecerat unde îmi desfășor serviciul.
Nu cunosc motivul real pentru care numitul Bolosin Cornel Victor nu execută în acest moment pedeapsă privativă de libertate la penitenciar și mai poartă armament în continuare.

8.      la domiciliul efectiv al lui Bolosin Adrian Silviu a fost efectuată o percheziție de către DGA BJ Hunedoara, DNA ST Alba și SAESP Hunedoara și din câte cunosc de la acesta au fost ridicate obiecte ilicite susceptibile de a fi fost folosite în scopul braconajului cinegetic .

Solicit luarea unor măsuri urgente și imediate deoarece consider că documente din clasa secret de serviciu dar și alte documente aflate în gestiunea Poliției Lupeni sunt în pericol sub actuala conducere părtinitoare, netransparentă și defectuoasă a scms. Huluță Florin, mai ales că acesta își părăsește biroul de adjunct și lasă ușa deschisă.

În cauză, rețin în sarcina numitului Bolosin Adrian Silviu pătrunderea fără drept în camera dispeceratului precum și sustragerea fără drept, deținerea și manipularea nejudicioasă a unui document secret, întrucât există latura subiectivă: intenția.

În cauză, rețin în sarcina subcomisarului de poliție Huluță Florin:

1.      că încalcă cu bună știință prevederile exprese ,,Recomandări pentru persoanele care au acces la informații clasificate” ale IGPR – SS;

2.      neasigurarea unei reacții instituționale prompte, corecte și eficiente cu ocazia sesizării unor incidente de securitate;

3.      că nu a dispus măsurile necesare pentru respectarea de către polițiști a normelor interne și a legislației în vigoare, în vederea prevenirii unor incidente negative și evitarea unor situații care pot afecta negativ securitatea instituției MAI;

4.      tentativa de intimidare;

5.      tentativa de trafic de influență;

6.      omisiunea raportării ierarhice;

7.      omisiunea sesizării organelor judiciare;

8.      hărțuire, întrucât există latura subiectivă: intenția.

În cauză, rețin în sarcina comisarului șef de poliție Dumitru Liviu Gabriel că nu a dispus măsurile necesare pentru respectarea de către polițiști a normelor interne și a legislației în vigoare, în vederea prevenirii unor incidente negative și evitarea unor situații care pot afecta grav securitatea instituției MAI, deși acesta are acces la o clasă superioară de secret, în pofida faptului că are traume psihice puternice evaluate de el însuși la suma de 300.000 euro, lucru fără precedent în istoria cadrelor MAI.

Solicit luarea măsurilor legale – sancționarea și punerea la dispoziție – față de numitul Bolosin Adrian Silviu și față de făptuitorul/agresorul Huluță Florin

Solicit să mi se comunice de urgență ce a făcut cu acest registru de instructaj numitul Bolosin Adrian Silviu pe toată perioada în care registrul s-a aflat în posesia lui – mai mult de o oră.

În situația în care veți găsi de cuviință ca tot Biroul Control Intern al IPJ Hunedoara să cerceteze aceste aspecte vă comunic că voi da în judecată persoanele responsabile și voi informa forurile internaționale asupra managementului defectuos, traumatizat, traumatizant, netransparent, discriminatoriu și abuziv al numitului Dumitru Liviu Gabriel.

Vă aduc la cunoștință că eu și aproape 150 de polițiști activi dar și în rezervă, încadrați la IPJ Hunedoara, atât cei aflați în Hunedoara dar și doi din diasporă, avem de gând să intrăm în greva foamei, în fața sediului IPJ Hunedoara, începând cu data de 30.05.2017 ora 16:00, dacă numitul Dumitru Liviu Gabriel nu va fi destituit de la comanda IPJ Hunedoara, cu atât mai mult cu cât:

1.      mai mult de 500 de persoane au cerut în mod expres prin 4 petiții destituirea numitului Dumitru Liviu Gabriel de la comanda IPJ Hunedoara pentru managementul defectuos al său în legătură cu uriașul scandal mediatic survenit în urma incidentului de la Râul Alb;

2.      acum, din câte se vehiculează se pun bazele destituirii mârșave din Poliție a încă 3 polițiști din IPJ Hunedoara: subsemnatul, un polițist din Deva și unul din Simeria;

3.      deși afirmă că este traumatizat psihic puternic, și cere civililor, în instanța civilă de la Tribunalul Hunedoara sume care ajung la 300.000 euro, Dumitru Liviu Gabriel se distrează de rupe malul la chefuri private, despre care vorbim, bineînțeles, în cunoștință de cauză.

Este evident că toată risipa de resurse financiare, umane și logistice a Ministerului Afacerilor Interne, precum și nenumăratele drumuri de la București la Lupeni și repetatele ore rămase peste programul normal de lucru ale domnilor ofițeri din structurile de control ale MAI/IGPR/DGA nu se pot imputa decât unei singure persoane – numitul Dumitru Liviu Gabriel – care se ascunde, atât deontologic dar și penal, în spatele unui firewall de resurse umane, care, nu toate sunt de acord cu mârșăviile sale.

Menționez că o persoană care acum este în rezervă și care a avut atribuții de conducere și de control în MAI și-a luat angajamentul față de mine că îmi va pune la dispoziție o listă cu pagubele patrimoniale produse de către numitul Dumitru Liviu Gabriel ministerului dar și structurilor de resort. Astfel, îmi iau angajamentul că în momentul în care voi intra în posesia acestei liste, o voi comunica atât cu dvs. cât și cu societatea civilă și cu mass-media, pentru transparență, desigur. 

Anexez la prezentul raport o fotografie color în care e prezentat un screenshot al SMS-ului primit de la numitul Huluță Florin.

Vă solicit ca, de urgență, azi, data de 26.05.2017, să:

1.      îmi confirmați primirea acestui raport de către structura dumneavoastră, prin poșta electronică, la adresa mea personală de poștă electronică civilă, și anume la email-ul ivanciucia@gmail.com precum și, ulterior, la adresa mea de domiciliu;       

2.      îmi comunicați atât numărul de intrare cât și de înregistrare al acestui raport la structura dumneavoastră, prin poșta electronică, la adresa mea personală de poștă electronică civilă, și anume la email-ul ivanciucia@gmail.com precum și, ulterior, la adresa mea de domiciliu;

3.      să prelucrați pe bază de proces verbal, sub semnătură, toate notele de sarcini ale I.G.P.R. care s-au emis după ce numitul Dumitru Liviu Gabriel a început să afirme, în scris și verbal, că este traumatizat psihic puternic.

Pentru alte amănunte și probe pot fi contactat urgent la numărul de telefon 0774630449.

Față de cele raportate, rog dispuneți.

 

Agent principal de poliție

IVANCIUC IUSTINIAN

             Transmis la ccm@mai.gov.ro 

             la data de 26 mai 2017, 06:35