Fetiță în vârstă de 13 ani, obligată să se prostitueze

Copila a fost victima unui alt minor, aceasta fiind atrasă într-o capcană prin metoda „Loverboy”.

La data de 09.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea a doi inculpați minori pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, pornografie infantilă, trafic de minori în formă continuată și  complicitate la trafic de minori în formă continuată. De asemenea fost luată, față de alți doi inculpați, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor. 

S-a reținut că, în  luna noiembrie 2023, unul dintre inculpați a început o relație de prietenie cu o persoană vătămată minoră (în vârstă de 13 ani ) și a  întreținut cu aceasta, în mod repetat, relații sexuale. La scurt timp de la debutul relației, inculpatul profitând de sentimentele victimei față de el precum și de  starea de vulnerabilitate în care se afla ( vârsta fragedă , neînțelegeri cu familia) a transportat-o pe raza municipiului Slatina și într-o altă localitate din județul Olt obligând-o, prin exercitarea unor acte de violență fizică și psihică,  să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați în schimbul unor sume  cuprinse între 50 și 200 de lei pe care și  le-a însușit integral.

De asemenea, a realizat mai multe  materiale de tip video, înfățișând-o pe victima minoră în ipostaze sexuale explicite, pe care le-a stocat în telefonul  mobil personal.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat,  din cercetările efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023 a recrutat mai multor clienți  interesați de  serviciile sexuale prestate contra cost de  persoana vătămată minoră și  a stabilit  detaliile privind locația, data întâlnirii și prețul. De asemenea a întreținut relații sexuale cu minora și a deținut în telefonul mobil personal imagini cu aceasta în ipostaze sexuale explicite pe care le-a distribuit  unui prieten folosind același sistem informatic.

În sarcina celorlalți doi inculpați s-a reținut că în luna noiembrie 2023, au întreținut relații sexuale cu victima minoră.

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.