Firmă din Petroșani lăsată fără încasări

O tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate comercială din municipiul Petroșani, cu peste 13 mii de lei.

Angajată pe post agent comercial, manichiurista a încheiat contracte cu mai multe persoane fizice pentru execuţie şi montajul de geamuri termopan. Oamenii i-au dat banii și au primit chitanțe, dar femeia n-a mai depus sumele în conturile societății. Cercetată penal, femeia a scăpat de răspundere în prima fază, pentru că a fost clasat dosarul, însă firma păgubită a contestat soluția iar judecătorii de la tribunal au decis că există infracțiunea iar tânăra trebuie judecată pentru delapidare.

”Expertul contabil a stabilit că inculpata a produs societăţii la care a fost angajată un prejudiciu material în valoare de 13.812 lei, din care 10.005 lei reprezintă bani încasaţi şi nedepuşi de inculpată. (…) Fiind audiată în instanţă, inculpata a recunoscut şi regretat săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa”, se arată în dosar.

Femeia, manichiuristă de meserie, a fost judecată la Drăgășani- Vâlcea și condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, dar și la plata prejudiciului creat firmei din Petroșani. A făcut apel la sentință pe motiv că faptele s-au prescris, dar Curtea de Apel Pitești i-a respins acțiunea ca nefondată.