FLAGRANT SCCO-DIICOT Gorj! Droguri de 1.450.000 de euro. Doi români și un sârb au fost arestați! VIDEO

Doi bărbați din județul Gorj au fost blocați în trafic la intrarea în municipiul Petroșani din județul Hunedoara. Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au oprit în tafic doi bărbați care cumpăraseră de la un cetățean sârb 93.780 de comprimate dintr-un medicament și 196.770 de comprimate din alt medicament, care ar fi fost disimulate în 5 cutii de carton și depozitate într-un autoturism, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro.

VIDEO

ATENȚIE IMAGINILE NU POT FI PRELUATE FĂRĂ ACORDUL OBSERVATORULUI NAȚIONAL!

La data de 31.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

 

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 30.08.2022, un inculpat a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, în timp ce transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce conțin ca substanță activă Clonazepam și 196.770 de comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam, disimulate în 5 cutii de carton, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro.

Totodată, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost identificate și ridicate sumele de 23.840 de euro și 5.850 de lei, precum și 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.
Precizăm că, Alprazolam și Clonazepam fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.

În cauză, s-a reținut faptul că, unul dintre inculpați, cetățean sârb, a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat și predat unui alt inculpat pe raza județului Timiș. Acesta din urmă a fost ajutat în activitatea infracțională de cel de-al treilea inculpat care a asigurat activități de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penală.

Drogurile urmau să ajungă în Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări.

În data de 31.08.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 3 inculpați.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Pitești, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Mehedinţi și Vâlcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.