FRAȚIA “BARONAŞILOR” DIN VULCAN

O mână de aleşi locali cu statut de politicieni şi aspiraţii de viitori “baroni” în Valea Jiului, dar mai ales în localitatea Vulcan, încearcă să facă jocurile politice în funcţie de interesul personal.
Totul a început cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 când consilierii locali din Vulcan Aurel Enache şi Pantelimon Ioan şi-au dat demisia din filiala locală a Partidului Social Democrat. Primul a rămas consilier independent, celălalt a renunţat de tot. Planurile au fost puse la cale cu acordul tacit al traseistului politic, actual primar PSD, Gheorghe Ile. Odată cu câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis, jocurile politice locale au luat avânt. Miza: filiala locală a PDL, care urma să fuzioneze cu PNL.
Puciul din laboratorul cofetăriei
Eugenia Bărbiţa a condus PDL Vulcan. Nu a reuşit să mai pună pe picioare filiala locală a partidului. Atribuţiile ei au fost preluate de Florin Mârza, coordonatorul PDL în Valea Jiului. Dar, Bărbiţa a fost păstrată în biroul politic al PDL pentru că administrează un laborator pentru cofetărie şi o sală de nunţi. Pentru a nu fi văzuţi de ochii neavizaţi, liderii biroului politic al PDL Vulcan se reuneau într-o încăpere a laboratorului. Ori de câte ori aveau de negociat funcţiile politice se suna strângerea în laborator. La aceste întâlniri au participat pe lângă Bărbiţa şi Ioan Pantelimon, Aurel Enache şi Gabriel Marinescu. În ianuarie a avut loc o întâlnire istorică în laborator, unde s-a decis sub comanda Mârza – Bărbiţa ca în fruntea filialei PDL Vulcan să fie numit cuplul Ioan Pantelimon – Aurel Enache. Primul în calitate de preşedinte, iar celălalt de vicepreşedinte.
După ce s-a hotărât noua conducere a PDL a fost convocată Alina Cârstoiu, şefa PNL Vulcan, pentru a se negocia biroul politic al partidului rezultat din fuziunea PDL – PNL. De la sine putere şi fără să fie mandatată de colegi, aceasta a decis să-i accepte în biroul politic. Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Pe 14 ianuarie 2015, a fost trimisă o notificare către PNL Hunedoara, în care se preciza că “nu suntem de acord cu acceptarea adeziunilor numiţilor Aurelian Enache şi Ion Pantelimon datorită prejudiciului de imagine pe care l-ar aduce partidului şi a faptului că au decis să vină în PDL şi implicit în marele PNL după finalizarea alegerilor şi după aflarea rezultatului acesteia pana atunci fiind în opoziţie cu preşedintele ales Klaus Iohannis.” Între timp , Ioan Pantelimon s-a sinucis, lăsând scris într-o agendă detalii despre coruţia şi frăţia masonică cei uneşte pe politicienii din zonă. Potrivit unor surse locale, Alina Cârstoiu urmează să fie debarcată din funcţie în urma puciului la care a luat parte în laboratorul cofetăriei Eugeniei Bărbiţa.
Majoritatea politicienilor locali în frunte cu Gheorghe Ile au fost iniţiaţi în tainele masoneriei de către generalul în rezervă Bartolomeu Constatin Săvoiu, cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar privind folosirea unor documente vamale falsificate.
sursa-jurnalul.ro