Friptură de curcan și rizoto cu anason și fenicul

Ingrediente (4 porții)

1 legătură morcovi mici
1 litru supă
2 bucăți fenicul
250 g orez rizoto
2 linguri unt
0.5 linguriță semințe de fenicul
4 fripturi de curcan (de câte 150 g)
sare, piper proaspăt măcinat
2 linguri ulei vegetal
1 linguriță zahăr brun
1-2 vf. de cuțit scorțișoară măcinată
60 g smântână
80 g parmezan ras
0.25-0.5 linguriță anason măcinat

 

Preparare

1-Se decojesc morcovii, se păstrează o bucățică din tulpină și se opăresc morcovii în 500 ml supă aprox. 5-10 minute.

2-Feniculul se curăță, se spală și se taie cubulețe. Orezul rizoto se călește într-o lingură de unt încins. Se adaugă feniculul și semințele și se călesc de asemenea. Restul de zeamă se adaugă câte puțin și se lasă rizoto să se pătrundă aprox. 40 minute cu capacul pus.

3-Fripturile se spală, se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins aprox. 5-6 minute, pe fiecare parte. Se încinge restul de unt și zahăr și se caramelizează ușor. Se adaugă morcovii, se amestecă și se condimentează cu sare, piper și scorțișoară. Rizoto se rafinează cu smântână și se jumătate din parmezan și se condimentează cu sare, piper și anason. Fripturile de curcan, morcovii și rizoto se așază pe farfurie, se amestecă cu restul de parmezan și se servește, după gust, ornat cu restul de ierburi.