Galaţi: Peste 120 de utilaje acţionează în municipiul reşedinţă pentru deszăpezire

0

Un număr de 129 de utilaje acţionează, luni, pe străzile municipiului Galaţi, pentru deszăpezirea oraşului afectat de ninsoarea care a căzut în cursul nopţii, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al Primăriei Galaţi.
Potrivit sursei citate, echipele responsabile cu întreţinerea arterelor principale pe timp de iarnă au intervenit încă din noaptea de duminică spre luni şi vor continua să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi trotuare, în aşa fel încât atât circulaţia maşinilor, cât şi a pietonilor să se desfăşoare în condiţii normale.
Pe teren se află 14 sărăriţe care împrăştie material antiderapant pe străzile principale, dar şi în zonele care pot prezenta riscuri-intersecţii, pantă. Până în prezent, au fost folosite 94 de tone de sare. Încă de la primele ore ale dimineţii, lucrătorii Societăţii Publice Ecosal au intervenit luni, pe trotuare, în mod deosebit la trecerile de pietoni, în staţiile de autobuz şi în faţa instituţiilor publice de interes.
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a făcut un apel către agenţii economici să iasă la deszăpezire.
“Fac un apel pe această cale la agenţii economici să cureţe zăpada de pe trotuar în dreptul sediilor pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute ce pot apărea”, a spus Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here