Garda Forestieră Timiș nu cedează în fața hoților de păduri – VIDEO

Comisarii Gărzii Forestiere Timișoara au efectuat un control pe raza județului Caraș-Severin cu privire la circulația materialului lemnos pe raza județului. Specialiștii Gărzii de Mediu au chemat în sprijin polițiștii din Caraș-Severin cât și jandarmii, astfel că ziua de 27 ianuarie 2022, practic a fost una ”de doliu” pentru ilegaliști.

AUDIO -Inspector șef-ing. Ienea Chirilă Amar Oliver

După primele mașini oprite de echipele de control, vestea s-a dus printre toți transportatorii de lemn. Aceștia s-au anunțat prin stațiile de emisie – recepție cu privire la locurile unde sunt cei de la Garda Forestieră, dar s-au atenționat și să-și încarce autotrenurile la minim cu lemn, ori dacă se știu în neregulă să amâne transporturile.

Chiar și așa, comisarii au descoperit mai multe deficiențe și au dat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 12 mii de lei. Șeful Gărzii Forestiere Timișoara anunță că astfel de controale rapide vor avea loc în toate județele aflate în aria de competență a Gărzii Forestiere Timișoara, respectiv și în județul Hunedoara, iar cei care taie, exploatează ori transportă ilegal lemn, vor fi în cele din urmă prinși.

VIDEO – ACȚIUNE CONTROL CIRCULAȚIA MATERIALULUI LEMNOS