Greșeală imensă a unei femei din Petrila

Aceasta și-a trecut pe un bilețel codul PIN al cardului bancar și l-a lăsat în portofel. Un hoț a reușit să-i fure geanta, a dat peste card și i-a luat din cont peste 3000 de lei. Individul a fost cercetat pentru furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, dar și acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată.

Potrivit anchetei incidentul a avut loc în Petrila, în scara blocului în care locuia victima. Un bărbat a urmărit-o și printr-o metodă ingenioasă a reușit să pună mâna pe geanta femeii.

”Creând aparenţa că ar distribui pliante publicitare ale unui magazin, scop în care şi-a procurat dinainte un teanc de pliante pe care le-a lăsat la vedere, profitând de neatenţia persoanei vătămate i-a sustras acesteia din poşetă un portofel în care se aflau acte de identitate, suma de 50 de lei, cardul bancar, o bucată de hârtie pe care avea scris codul PIN al cardului, cardul de sănătate și alte carduri de fidelitate. Ulterior, profitând de faptul că persoana vătămată a păstrat alături de cardul bancar şi codul PIN scris pe o bucată de hârtie, a utilizat fără drept cardul bancar de patru ori la ATM-uri şi a retras din contul persoanei vătămate suma totală de 3200 de lei”, se arată în anchetă.

Bărbatul a fost prins de polițiști, mai ales că toate retragerile pe care le-a făcut au fost înregistrate de camerele de supraveghere ale ATM-urilor, și învinuit de cele trei infracțiuni menționate anterior. Pentru a nu ajunge în pușcărie, inculpatul a încheiat un acord cu victima în timpul judecării dosarului la Tribunalul Hunedoara.