GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MINORI ȘI PROXENETISM, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de minori  și proxenetism. 3 persoane au fost reținute.

 
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat 5 percheziții, în municipiul București, la locuințele mai multor persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2016 – martie a.c., cei în cauză ar fi racolat tinere, minore și majore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, pe raza municipiului București.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și sume de bani.
 
3 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
Totodată, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile față de 2 membri ai grupării.
 
Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.
 
La acțiune au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.