GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN PROXENETISM ȘI TRAFIC DE MINORI, DESTRUCTURATĂ

La această oră, poliţiştii din Călărași și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează opt percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și trafic de minori. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere.
La data de 16 mai 2017,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T.  B.T. Călărași, efectuează opt percheziţii, în Călărași și București, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori și proxenetism.
Vor fi puse în executare opt mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că membrii grupării, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 31 de ani,  ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și trafic de minori.
Astfel, cei în cauză ar fi determinat, înlesnit și însușit foloase patrimoniale de pe urma practicări prostituției de către trei persoane de sex feminin, printre care și o minoră.
Opt persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism și trafic de minori.