Grupare specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, destructurată de BCCO Alba Iulia și DIICOT

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat zeci de tinere, determinându-le să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria şi Belgia.
Serviciul  Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de un număr de 25 de suspecți într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2001 membrii grupului infracţional au  racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au  obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului.
În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.
S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a  efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii  proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la suma de  2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.
În cauză au fost efectuate un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba și Cluj şi simultan 5 percheziții domiciliare în Germania, zona Augsburg.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul  Teritorial Alba au fost conduse în vederea audierii un număr de  25 de suspecţi precum şi 25 de martori.
Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi  Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
La acţiune au participat  jandarmi din judeţele Alba, Cluj, Bihor, Mureș şi Olt.