GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC INTERNAŢIONAL DE DROGURI DE RISC, DESTRUCTURATĂ

rps20150309_091459Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bucureşti au ridicat 321 de grame de cocaină, 2.481 de comprimate ecstasy şi 400 de grame de cannabis, de la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic internaţional de droguri de risc.
La data de 21 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucuresti au organizat o acţiune, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.
Astfel, poliţiştii şi procurorii au surprins în flagrant delict 4 dintre membrii grupării,  în timp ce tranportau cu autoturismul 321 de grame de cocaină, în valoare de 13.000 de euro şi 2.481 de comprimate de ecstasy, în valoare de 25.000 de euro, care fuseseră recent introduse în ţară pe cale rutieră.
Ulterior, poliţiştii au efectuat o perchezitie la locuinţa unuia dintre cei în cauză, în Bucureşti, de unde au ridicat 400 de grame de cannabis, 2 cântare electronice, 2 comprimate XTC şi un gram de amfetamină.
Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi procurat drogurile din Olanda, le-ar fi introdus în ţară pentru a le comercializa, în special în Bucureşti.
6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, din mun. București, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc.
Trei dintre aceste persoane au fost prezentate magistraților Tribunalului București care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de  trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc și   trafic de droguri, deținere de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc.
La acţiune au participat şi jandarmi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.