Guvernul a adoptat bugetul pentru acest an

Premierul Florin Cîțu a, susținut, vineri seară, un briefing de presă la finalul ședinței de guvern, ocazie cu care a prezentat deciziile luate de Executiv. Cea mai importantă a fost adoptarea bugetului pentru anul 2021. La începutul briefingului de presă, premierul a spus că:

„Am aprobat legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor, a unor indicatori specificați în cadrul fiscal bugetar pentru anul 2021, legea bugetului de asigurări sociale pe anul 2021 și bineînțeles acestea vin însoțite de strategia fiscal-bugetară pe 2021 – 2023 și raportul privind macroeconomică pe anul 2021 și proiecția acesteia pe anii 2022 – 2024.

Toate acestea vor fi făcute publice, ele au fost în transparență decizională, dar varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care bugetul va merge la Parlament pentru dezbatere si aprobare”, a spus Florin Cîțu.

Dintre serviciile speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) primeşte anul acesta 401 milioane de lei, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut.

Serviciul Român de Informaţii va avea la dispoziţie 2,7 miliarde de lei, în scădere uşoară, de 0,4%, faţă de 2020. Şi bugetele STS şi SIE au fost micşorate.