HARALAMBIE VOCHIŢOIU A PARTICIPAT LA REUNIUNEA COMUNĂ PENTRU REVIZUIREA CONSTITUŢIEI

Domnul senator Haralambie VOCHIŢOIU a participat luni, 09 martie, la prima reuniune din acest an a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României.
În cadrul acestei reuniuni, membrii Comisiei au ales noul președinte, în persoana domnului senator PSD Ioan Chelaru – și a stabilit principiile de lucru, dar şi un calendar orientativ pentru perioada următoare.
“Pentru a fi validat proiectul de lege privind revizuirea Consituției României, Parlamentul trebuie să întrunească votul a minim două treimi din totalul numărului parlamentarilor. Până în acest moment, comisia a adoptat 121 de modificări ale actualei Constituții. Pe lângă dezbaterea politică, ne dorim și o amplă dezbatere publică, în care toți cetățenii și specialiștii în drept constituțional să contribuie la definitivarea viitorului proiect de Constituție”, a declarat senatorul UNPR, Haralambie VOCHIŢOIU.
Comisia și-a propus ca până în data de 15 mai 2015 să definitiveze proiectul noii Constiuții, urmând ca, în luna iunie, proiectul să fie discutat și aprobat de Senat astfel încât in perioada octombrie – noiembrie 2015, acesta să poată fi discutat și aprobat de Camera Deputaților.
Domnul senator Haralambie VOCHIŢOIU este singurul reprezentant al judeţului Hunedoara, membru în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României.
Domnul senator îi invită pe toţi cei interesaţi de acest subiect să trimită propuneri prin telefon – 0354 111 347 sau la adresa de e-mail cabinet.haralambievochitoiu@gmail.com.
Petroșani, 09 martie 2015
Birou parlamentar senator Haralambie VOCHIŢOIU