Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Hidroelectrica- păsuită de ANPC

  PUBLICAT ÎN

  Situaţii alarmant de multe există în ultima perioadă în legătură cu citirea şi transmiterea datelor de către consumator sau de către distribuitor, precum şi o inconsecvenţă a emiterii facturilor, dar şi o neconcordanţă între cele transmise şi cele notate în factură, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

  „Chiar şi atunci când am lansat către unii dintre dumneavoastră anumite întrebări, din păcate nu am primit răspunsuri – şi le-am fi putut solicita într-o manieră în cadrul unei acţiuni de control. În continuare, considerăm că a comunica informaţii este totuşi mai simplu printr-o adresă de mail. Vreau să ne asumăm fiecare dintre cei prezenţi faptul că nu pe întreg lanţul de la distribuitor, furnizor, consumator final, lucrurile sunt respectate, aşa cum ne-am aşteptat cu toţii. Există situaţii alarmant de multe în ultima perioadă legate de citirea şi transmiterea datelor de către consumator sau de către distribuitor, inconsecvenţa emiterii facturilor, cât şi neconcordanţa între cele transmise şi cele notate în factură. Şi mi-ar plăcea după această minunată conferinţă să putem comunica şi să înţelegem şi noi exact ceea ce se întâmplă, pentru că s-ar putea, din punct de vedere tehnic, să existe explicaţii, cu toate că, în opinia noastră, din punct de vedere logic, acestea nu ar avea pertinenţă. Dar pentru a fi sigur că lucrurile nu sunt interpretate ca disproporţionate în raport cu eforturile pe care unii dintre dumneavoastră le-au făcut să ţină în echilibru această piaţă foarte şubredă în ultimii ani – şi noi considerăm că avem nevoie de informaţii şi abia după aceea să tragem concluziile”, a afirmat Horia Constantinescu, la conferinţa „Criza şi tranziţia energetică: provocări curente pe piaţa de energie”, organizată de Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

  Referindu-se la întârzierea facturilor, preşedintele ANPC a dat exemplul Hidroelectrica, menţionând că s-a decis să nu fie sancţionată „tocmai pentru că a fost o plasă de siguranţă pentru foarte mulţi dintre consumatori”. „Trebuie să luăm în calcul că, de exemplu, Hidroelectrica, pe care noi am ales să nu o sancţionăm, aşa cum am vorbit deja anul trecut cu reprezentanţii AFEER, tocmai pentru că a fost o plasă de siguranţă pentru foarte mulţi dintre consumatori. Din discuţiile purtate în ultimul an şi jumătate cu reprezentanţii diverşilor furnizori, am stabilit clar că acolo unde abaterile sunt minore, raportat la portofoliul consumatorilor, să avem înţelegerea de a construi o relaţie mai bună cu consumatorul final, în loc să punem în raportări că ne-am dus şi am trântit uşa şi am dat amenzi.”, a adăugat Horia Constantinescu.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  SĂRBĂTOAREA RUSALIILOR: POGORÂREA SFÂNTULUI DUH ȘI TRADIȚII ROMÂNEȘTI 

  Credincioșii celebrează  Rusaliile, o sărbătoare importantă în calendarul ortodox, cunoscută și sub numele de...

  UPDATE: Accident grav în Petroșani: Un băiat de 15 ani a ajuns la spital cu piciorul zdrobit! VIDEO

  Ieri dimineață, în municipiul Petroșani, zona Brădet, a avut loc un accident grav în...

  PETROȘANI: ACCIDENT GRAV ÎN ZONA BRĂDET: UN BĂIAT DE 15 ANI A AJUNS LA SPITAL CU PICIORUL ZDROBIT! VIDEO

  În această dimineață, în zona Brădet, a avut loc un accident grav în urma...