Hoț prins de vecinii femeii pe care o jefuise

Oamenii au avut grijă să-i explice individului că nu-i frumos ceea ce a făcut. ”Educația” l-ar fi liniștit pe individ definitiv, dar a avut noroc cu polițiștii care l-au scos din mâinile ”educatorilor”.

Victima individului, o bătrână, croșeta în locuința ei și a fost seriată de un zgomot puternic venit dintr-una dintre camere. Femeia a crezut că pisica a dărâmat ceva, numai că felina dormea lângă ea pe canapea. Când s-a dus să verifice ce a provocat zgomotul a dat peste un hoț. Bătrâna din Sântuhalm nu s-a pierdut cu firea și a strigat după ajutor iar vecinii acesteia s-au mobilizat imediat. Ceea ce a urmat n-a fost deloc pe placul hoțului.

”La data de 15.10.2022, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în cameră și croșeta, a auzit un zgomot care venea dintr-o altă cameră. Prin urmare, văzând că pisica dormea lângă ea, a ieșit pe coridorul locuinței și a mers până în dreptul ușii camerei respective, ocazie cu care a observat o persoană de sex masculin, identificată apoi în persoana inculpatului. Persoana vătămată l-a întrebat pe inculpat ce caută la ea în casă, însă nu-și mai amintește ce i-a răspuns acesta, moment în care inculpatul a ieșit în hol și a fugit din locuință. Persoana vătămată arată că a apucat să-l prindă puțin de rucsacul pe care-l purta inculpatul în spate, însă acesta s-a smucit și a reușit să fugă pe stradă. În continuare, persoana vătămată a ieșit în stradă după inculpat, strigând după ajutor, ocazie cu care au ieșit mai mulți vecini în stradă. Aceasta l-a rugat pe martorul (…) să meargă împreună cu mașina lui să-l prindă pe inculpat, ulterior aceștia plecând în urmărirea lui. Astfel, l-au găsit pe inculpat pe un câmp din apropiere și l-au adus înapoi la locul faptei, respectiv domiciliul persoanei vătămate, unde inculpatul a fost legat de un stâlp, fiind chemate organele de poliție, cărora le-au povestit cele întâmplate”, se arată în dosarul anchetatorilor.

Individul în vârstă de 45 de ani, din Călan, a recunoscut că intrase în casa bătrânei pentru a fura, însă fără a reușit acest lucru. A fost trimis în judecată pentru tentativă la furt calificat și a fost condamnat de Judecătoria Deva la 1 an și 8 luni închisoare cu suspendare.