Hunedoara: Cu mașina Poliției la braconat?!

Diconi Cosmin, șeful de post din Râul de Mori și Dogaru Olivian, ajutorul șefului de post din Sarmizegetuza, sunt implicați într-un presupus caz de braconaj, folosind mașina de serviciu în scopuri ilegale. 

Potrivit informațiilor obținute, cei doi polițiști se aflau în serviciul de patrulare pe secția de poliție numărul 1 Hațeg, când au fost surprinși de paznicii de vânătoare din cadrul AVPS Cinegetica Hunedoara, pe limita fondurilor cinegetice Zeicani și Cîrnești, în zona localității Hobița, pe raza comunei Sarmizegetuza, având asupra lor o armă de vânătoare.

Sursele afirmă că șeful de post era la volanul mașinii de serviciu, care aparține Poliției Române, în timp ce se desfășura incidentul nocturn. Paznicii de vânătoare observând activitatea suspectă, au reacționat imediat și i-au urmărit pe presupușii braconieri prin sat. Mai grav, se pare că din mașina poliției a fost scosă arma de vânătoare prin geamul mașinii, fapt care a stârnit indignarea paznicilor de vânătoare, aceștia pornind în urmărirea celor doi și filmând întreaga scenă.

Conducerea Poliției Române și IPJ Hunedoara trebuie să ia măsuri urgente pentru a investiga acest caz grav și pentru a lua măsurile adecvate în funcție de rezultatele anchetei.

De asemenea, este semnificativ faptul că Diconi Cosmin pare să fie protejatul familiei Condurachi, Lucian și Monica, cei doi deținând o cabană pe Râușor, unde se presupune că șeful de post ar avea grijă și chiar recent s-ar fi ocupat ca acolo să fie aduse lemne de foc posibil fără acte.
Condurachi Lucian este șeful de la Serviciul de Arme și Muniții din cadrul IPJ-Hunedoara ia soția acestuia este ceva șefă pe la cadre, ambii fiind astfel bine poziționați în structura IPJ-Hunedoara.
Deși neclar dacă braconajul s-a întâmplat într-adevăr, această întâmplare ridică serioase întrebări cu privire la conduita etică și profesională a autorităților. 
În plus, există inclusiv înregistrări video realizate de către paznicii de vânătoare, care arată momentul în care polițiștii au fost alergați prin sat. Aceste dovezi ar trebui investigate temeinic de către autoritățile competente, inclusiv de către Conducerea Poliției Române și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.
Incidentul atrage atenția asupra necesității unei transparențe sporite și a unei investigații riguroase în cazul unor astfel de acuzații.
Direcția Generală Anticorupție ar trebui să intervină pentru a clarifica situația și pentru a restabili încrederea publicului în instituțiile de aplicare a legii existând suspiciunea rezonabilă că putem vorbi despre legături asimilate faptelor de corupție dar și favorizarea infractorului.

Revenim!