Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Hunedoara: Cu mașina Poliției la braconat?!

  PUBLICAT ÎN

  Diconi Cosmin, șeful de post din Râul de Mori și Dogaru Olivian, ajutorul șefului de post din Sarmizegetuza, sunt implicați într-un presupus caz de braconaj, folosind mașina de serviciu în scopuri ilegale. 

  Potrivit informațiilor obținute, cei doi polițiști se aflau în serviciul de patrulare pe secția de poliție numărul 1 Hațeg, când au fost surprinși de paznicii de vânătoare din cadrul AVPS Cinegetica Hunedoara, pe limita fondurilor cinegetice Zeicani și Cîrnești, în zona localității Hobița, pe raza comunei Sarmizegetuza, având asupra lor o armă de vânătoare.

  Sursele afirmă că șeful de post era la volanul mașinii de serviciu, care aparține Poliției Române, în timp ce se desfășura incidentul nocturn. Paznicii de vânătoare observând activitatea suspectă, au reacționat imediat și i-au urmărit pe presupușii braconieri prin sat. Mai grav, se pare că din mașina poliției a fost scosă arma de vânătoare prin geamul mașinii, fapt care a stârnit indignarea paznicilor de vânătoare, aceștia pornind în urmărirea celor doi și filmând întreaga scenă.

  Conducerea Poliției Române și IPJ Hunedoara trebuie să ia măsuri urgente pentru a investiga acest caz grav și pentru a lua măsurile adecvate în funcție de rezultatele anchetei.

  De asemenea, este semnificativ faptul că Diconi Cosmin pare să fie protejatul familiei Condurachi, Lucian și Monica, cei doi deținând o cabană pe Râușor, unde se presupune că șeful de post ar avea grijă și chiar recent s-ar fi ocupat ca acolo să fie aduse lemne de foc posibil fără acte.
  Condurachi Lucian este șeful de la Serviciul de Arme și Muniții din cadrul IPJ-Hunedoara ia soția acestuia este ceva șefă pe la cadre, ambii fiind astfel bine poziționați în structura IPJ-Hunedoara.
  Deși neclar dacă braconajul s-a întâmplat într-adevăr, această întâmplare ridică serioase întrebări cu privire la conduita etică și profesională a autorităților. 
  În plus, există inclusiv înregistrări video realizate de către paznicii de vânătoare, care arată momentul în care polițiștii au fost alergați prin sat. Aceste dovezi ar trebui investigate temeinic de către autoritățile competente, inclusiv de către Conducerea Poliției Române și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.
  Incidentul atrage atenția asupra necesității unei transparențe sporite și a unei investigații riguroase în cazul unor astfel de acuzații.
  Direcția Generală Anticorupție ar trebui să intervină pentru a clarifica situația și pentru a restabili încrederea publicului în instituțiile de aplicare a legii existând suspiciunea rezonabilă că putem vorbi despre legături asimilate faptelor de corupție dar și favorizarea infractorului.

  Revenim!

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...