Hunedoara: Reţinut preventiv de către poliţişti, după ce a comis o faptă de tâlhărie asupra unei femei în vârstă de 74 de ani 

În data de 14.02.2020, în jurul orei 15:25, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că, în zona unui bloc de locuinţe din municipiul Hunedoara, unei femei i-a fost smulsă din mână o geantă, iar aceasta a căzut, lovindu-se la cap.

 
Echipa operativă și patrulele de ordine publică care s-au deplasat la fața locului au identificat victima, o femeie de 74 de ani, care a declarat verbal că a venit în vizită la o prietenă şi a intrat în scara blocului în același timp cu un bărbat necunoscut, care i-a prins geanta și tras, până în momentul în care partea vătămată a căzut pe scară și a dat drumul genții respective (în geantă se afla  1.500 de lei şi actele de identitate ale femeii). 
 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, iar în urma activităților de cercetare penală și investigative, au  identificat un bărbat de 40 de ani, din Hațeg, bănuit de comiterea faptei.

 
Față de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara. 
 
La data de 18.02.2020, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.
 
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, să nu afişaţi bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. 
Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. 
Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.