Hunedoara: Transport ilegal de lemn! Inspectorii ISCTR au descoperit ilegalitatea – VIDEO

Reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au depistat în trafic, în urma controalelor de fond, un camion încărcat cu lemn, fără ca șoferul să aibă măcar acte de proveniență.

Autovehiculul a fost prins pe raza județului Hunedoara, mai exact în zona Săcămaș. Din informațiile noastre camionul nu deținea nici măcar licență pentru a transporta lemn. Reprezentanții ISCTR-ului au anunțat organele de poliție și reprezentanții Gărzii Forestiere. Camionul a fost condus la Ocolul Silvic din localitatea hunedoreană Dobra, pentru ca lemnul să fie cubat. Totodată, inspectorii ISCTR au ridicat plăcuțele de înmatriculare ale camionului și au aplicat șoferului o sancțiune pentru neregulile constatate.

Potrivit Gărzii Forestiere Timișoara, transportul a fost ilegal iar lemnul confiscat, fiind vorba despre o cantitate de peste 9 metri cubi.

 

La verificări au participat și reprezentanți ai IPJ-Hunedoara, Direcția Silvică Hunedoara și au fost aplicate sancțiuni. Șoferul de 37 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 5.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare celor 9,569 mc de lemn.