HUNEDOARA: Zeci de hoituri otrăvesc apa oamenilor din Băiești

O adevărată crimă de mediu are loc în satul Băiești din Țara Hațegului, iar autoritățile competente să intervină se ascund după lipsa unor reclamații scrise. Investigația reporterilor Observatorul Național arată limpede că este vorba de un dezastru ecologic, un pericol iminent pentru sănătatea publică, dar și posibil o infracțiune. Până se dezmorțesc autoritățile și uită de birocrație, sau mai bine spus își amintesc de obligația de a se autosesiza, sătenii din Băiești trebuie să îndure. 

O sesizare sosită la redacție preciza că pe câmpul din sat sunt aruncate leșuri de animale, mai exact cadavre de ovine, iar una dintre puținele surse de apă ale locuitorilor este poluată ori chiar infestată de descompunerea cadavrelor. Sesizarea s-a dovedit a fi conformă cu realitatea, iar noi am descoperit leșurile lăsate să putrezească în câmp. Sunt zeci de cadavre la o primă estimare, dacă nu chiar mai bine de o sută. Descompunerea lor poluează chiar și Râul Strei, dar și pânza freatică a unui izvor folosit de locuitori ca principală sursă de apă potabilă, pentru că satul are rețea de apă industrială. Noi am sesizat IPJ Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Direcția Sanitar Veterinară cât și Garda de Mediu. Primele două instituții încă n-au realizat gravitatea situației, ba chiar au cerut sesizări pentru a vedea despre ce este vorba. Unele voci spun că răspunzător de aruncarea cadavrelor în câmp ar fi un localnic influent, iar acest lucru ar putea justifica de ce se ”codesc” unele instituții. Sperăm să ne înșelăm iar cei plătiți din bani publici să-și dovedească profesionalismul și să ia măsurile care sunt cerute de lege.    

Vom reveni.

Îţi mulțumim că urmăreşti materialele realizate de OBSERVATORUL NAȚIONAL TV📡. Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai mult. Banii rezultați din contribuțiile voastre sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile,transmisiunile live, analizele și proiectele noastre.

Poți să contribui cu donații -Revolut : 0721048943

CONT ÎN LEI: RO96 BREL 0005 5099 6283 0100

CONT ÎN VALUTĂ: LT45 3250 0540 2487 0648

PayPal : observatorultvnewspress@gmail.com

📡Vă mulțumim!