Hunedorenii decedați, răniți sau reținuți în timpul Revoluției din Decembrie '89, cetățeni de onoare ai județului 

Festivitatea de înmânare a tilurilor de Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara Eroilor martiri, Răniților și Reținuților Revoluției Române dn Decembrie 1989 a avut loc ieri, la Teatrul de Artă din Deva. 
Evenimentul i-a reunit pe urmașii Eroilor Martiri, pe Răniții și Reținutii Revoluției Române din Decembrie 1989, originari din județul Hunedoara, care prin curajul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, au contribuit la victoria Revoluției din Decembrie 1989. Alături le-au fost oficialități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor subordonate Consiliului Județean Hunedoara, ai Episcopiei Devei și Hunedoarei.
Diplomele de Cetățean de Onoare al județului Hunedoara au fost decernate de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, în urma votului dat de consilierii județeni în plenul ședințelor din 29 noiembrie și 5 decembrie 2019.

 
La reușita evenimentului, prin care s-au aniversat 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 și au fost comemorați eroii martiri, au contribuit, alături de Consiliul Județean Hunedoara, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusțianu” Hunedoara-Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva și Asociația Județeană a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Decembrie 1989 Hunedoara-Deva.
 
 
 

Theodora Roman