Ingrediente (4 porții)
| 300-400 g | cârnați | 
| 1 kg | fasole boabe | 
| 1-2 | ardei | 
| 2 | morcovi | 
| 2 | foi de dafin | 
| 1 | rădăcină de pătrunjel | 
| 1 lingură | făină | 
| 1 | pătrunjel verde | 
| bulion | |
| sare | |
| piper | 
- 1.Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare. După primul clocot se schimbă apa și se lasă să fiarbă până ce e aproape fiartă fasolea.
- 2.Separat, într-o cratiță, se pun cârnații. Zarzavatul și ardeii se curăță, se spală și se taie mărunt. Se pun în cratiță, se adaugă 2-3 cești de apă și se lasă la foc mic să se înăbușe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.
- 3.Se adaugă fasolea scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina și eventual subțiat cu apă și se sărează după gust.
- 4.Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult. Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra și cu salata de gogoșari murați.
