Iahnie de fasole cu cârnați

Ingrediente (4 porții)

300-400 g cârnați
1 kg fasole boabe
1-2 ardei
2 morcovi
2 foi de dafin
1 rădăcină de pătrunjel
1 lingură făină
1 pătrunjel verde
bulion
sare
piper
Preparare:
    1.Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare. După primul clocot se schimbă apa și se lasă să fiarbă până ce e aproape fiartă fasolea.
    2.Separat, într-o cratiță, se pun cârnații. Zarzavatul și ardeii se curăță, se spală și se taie mărunt. Se pun în cratiță, se adaugă 2-3 cești de apă și se lasă la foc mic să se înăbușe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.
    3.Se adaugă fasolea scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina și eventual subțiat cu apă și se sărează după gust.
    4.Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult. Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra și cu salata de gogoșari murați.