IGPR-COOPERARE SCHENGEN: 669 de persoane şi 65 de autovehicule semnalate în SIS, depistate în ultima săptămână

0
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 669 de persoane, 65 de autovehicule şi 40 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează IGPR.
”În perioada 17 – 24 august, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 441 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă OBSERVATORUL NAȚIONAL.
Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 106 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 109 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 13 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 35 de documente, au fost găsite 57 de autovehicule şi 2 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precizează sursa citată.
Totodată, 228 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 36 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 19 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Potrivit IGPR, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 5 documente semnalate de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here