IGPR ne-a dat dreptate!

Investigația făcută de reporterii ”Observatorul Național” s-a concretizat într-un dosar penal instrumentat de către procurorii DNA Pitești. În luna iunie arătam că există suspiciunea că o echipă de control ajunsă la IPJ Hunedoara, pentru a verifica unele aspecte reclamate de angajații instituției, ar fi primit unele ”cadouri” pentru ca polițiștii hunedoreni să iasă bine la verificare. IPJ Hunedoara prin șeful instituției, Liviu Gabriel Dumitru și purtătorul de cuvânt, Bogdan Nițu, au sărit ca arși și au dat un comunicat de presă prin care au susținut că suspiciunile noastre nu se confirmă. 

Totuși, DNA Pitești a întocmit un dosar penal în această cauză și face cercetări pentru a stabili cu exactitate dacă inspectorii de la Corpul de Control au primit plocon sau nu de la cei din IPJ Hunedoara. Și IGPR a demarat propria investigație și a dispus luarea unor măsuri în conformitate cu Legea 360/2002 în condițiile în care IPJ Hunedoara nu avea competența de a verifica suspiciunile noastre.
 
Nu ne mulțumim doar cu faptul că vor răspunde disciplinar și posibil penal pentru comunicatul dat în grabă prin care au avut grijă să transmită la toate trusturile de presă că informațiile publicate de noi NU SE CONFIRMĂ! Cerem ca IPJ-Hunedoara, în speță semnatarii comunicatului, să-și ceară scuze public pentru acel document nereal transmis presei. În caz contrar ne rezervăm dreptul de a recupera pe cale legală toate prejudiciile de imagine aduse de cei doi publicației noastre.
Deasemenea se poate observa din răspunsul remis de către IGPR, că și în cazul documentelor de constatare cu conținut diferit a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. În cazul suspiciunii de luare și dare de mită de la Poliția Lupeni, din nou a fost înregistrat dosar penal. Domnule manager, de inspectorat, Liviu Dumitru Gabriel, după cum puteți observa noi scriem în baza unor probe solide și chiar dacă vă deranjază adevărul, nu putem decât să-i sprijinim pe polițiștii care s-au săturat de toate deciziile abuzive. Am avut dreptate și în cazul heliportului construit ilegal în curtea IPJ, am avut dreptate și în cazul Paraclistului(biserica) construită în condiții nelegale, tot în curtea IPJ. Am avut dreptate și că polițiștii făceau patrulă singuri.
În tot ceea ce am prezentat am fost corecți iar dumneavoastră nu ați dorit să răspundeți la întrebări și să explicați opiniei publice care este situația și cine se face vinovat sau dacă ați greșit. Domnule Liviu Gabriel Dumitru, cu cercetarea disciplinară dispusă în cazul dumneavoastră de către IGPR, cum mai stați ?
Vom reveni în curând cu un material amplu despre activitatea din curtea IPJ-Hunedoara dar și despre masonii din instituție.