Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  IGSU: Bilanțul misiunilor de weekend

  PUBLICAT ÎN

  În decursul acestui sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii salvatori au intervenit cu promptitudine pentru gestionarea optimă a celor peste 4.000 de situații de urgență.

  Astfel, în ultimele trei zile, un procent de aproximativ 80% din numărul total al misiunilor a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, în urma cărora 3.266 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar 22 au fost salvate din situații critice.

  Pe lângă intervențiile destinate acordării asistenței medicale de urgență, echipajele operative și-au concentrat eforturile și pe acțiunile destinate protecției comunităților locale, unde s-a acționat pentru gestionarea optimă a celor 623 de situații pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, fenomene hidrometeorologice periculoase, accidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență.

  Totodată, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 18 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

  De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 207 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 51 au fost înregistrate la arderi necontrolate, suprafața de teren afectată fiind de peste 30 de ha.

  În perioada de referință, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 24 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, 16 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși), în județele AB, AG, BV, GJ, HR, IS, NT, SV, VL și VN, iar 6 privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase în județele AG, BZ, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, VL și VN.

  Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă. Astfel, în perioada 11 noiembrie, ora 07:00 și 12 noiembrie, ora 07:00, salvatorii au acționat în 12 localități din 8 județe (AR, BN, CL, GR, HR, HD, IF și TR), precum și în Municipiul București pentru îndepărtarea celor 28 de copaci prăbușiți din cauza vântului, în urma cărora au fost afectate 4 autoturisme.

  Misiunile pompierilor derulate în zonele de graniță au continuat și în această perioadă, astfel că, IGSU a alocat mijloace și personal de intervenție, în sprijinul autorităților și implicit a cetățenilor străini veniți în România.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...