IGSU: Peste 700 de pompieri,personal medical de urgență și studenți voluntari SMURD au asigurat măsuri suplimentare, la festivalul de muzică „UNTOLD”, din Cluj-Napoca

0

În perioada 02-05 august, peste 700 de pompieri, personal medical de urgență și studenți voluntari SMURD au asigurat măsuri suplimentare, la festivalul de muzică „UNTOLD”, din Cluj-Napoca. Au fost mobilizați pompieri din IGSU, Cluj, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș și Maramureș.

 
Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.639 persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 39 dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, fiind asistate 524 de persoane.
Comparativ cu ediția 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o ușoară scădere de 4,5%.
Afecțiunile pentru care a fost necesară intervenția salvatorilor au fost diverse, fiind întâlnite solicitări pentru simple escoriații, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.
Atât pe timpul zilei, cât și noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situații de urgență și pentru a ajuta persoanele cu afecțiuni medicale.
Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost operaționalizate șase puncte medicale avansate, deservite de personal și echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, precum și studenți voluntari ai SMURD Cluj. Premergător evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale preventive atât la amenajările temporare și obiectivele din perimetrul locației, cât și în zonele adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here