IGSU: Un elicopter participă la operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie din Munţii Rodnei

Un elicopter participă, marţi, la operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie din Munţii Rodnei, în apropierea oraşului maramureşean Borşa.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), incendiul izbucnit în zona Colbu – Gura Băii a fost observat duminică, atunci când au fost declanşate operaţiunile de stingere, care au continuat în cursul zilei de luni.
„Aproape 100 de pompieri cu 10 autospeciale, sprijiniţi de 45 de silvicultori şi 15 voluntari au intervenit pentru lichidarea flăcărilor manifestate în zone cu teren accidentat. Din cauza accesului îngreunat, IGSU a solicitat în sprijin un elicopter de la IGAv, dotat cu dispozitiv special de stingere de tip ‘bambi-bucket’ pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, transport şi deversare de apă asupra focarelor identificate”, se arată în comunicat.
Conform aceleiaşi surse, forţele de intervenţie au fost ulterior retrase din cauza vântului puternic, în supravegherea zonei rămânând reprezentanţi ai ocoalelor silvice.
„În această dimineaţă, elicopterul a desfăşurat un survol de recunoaştere a zonei, iar în funcţie de focarele identificate sunt stabilite raioanele de stingere”, precizează IGSU.