Împreună DEZVOLTĂM ROMÂNIA – programul de guvernare al PNL pentru perioada 2021 – 2024

Partidul Național Liberal a lansat în dezbatere publică programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, un amplu document la care au contribuit peste 470 de specialiști. Dezvoltare și creștere economică. Acestea sunt dezideratele PNL pentru România.

Intitulat simplu și sugestiv ”Dezvoltăm România”, documentul programatic este un plan de dezvoltare naţională, structurat pe capitole, foarte bine fundamentat, în concordanță cu cele mai bune practici internaţionale, adaptate la nevoile româneşti.

Partidul Național Liberal vine în fața românilor cu un program de guvernare care se bazează pe investiții în economie, infrastructură, spitale, școli și pe utilizarea masivă a fondurilor europene, totul pentru o dezvoltare reală, sustenabilă a României.

Programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal „Dezvoltăm România” este un proiect complet, realist şi finanţabil, care conţine viziunea noastră liberală şi obiectivele prioritare pentru dezvoltarea României ȋn următorii patru ani.

Prin punerea în practică a acestui plan de dezvoltare națională majorăm PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul anului 2024 și creăm peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie. De asemenea, pe baza dezvoltării unei economii sustenabile, salariul mediu net va crește cu aproape 50% față de nivelul din 2020 și va ajunge la aproximativ 1.000 Euro/lună în 2024. Punctul de pensie poate fi  majorat cu 46% până în 2024 față de valoarea din 2019, adică de la 1.265 lei în 2019 la 1.841 lei în 2024.

Obiectivele demonstrate și asumate ale programului de guvernare vizează și creșterea puterii de cumpărare cu peste 30%, precum și reducerea inflației anuale sub 2%.

În același timp, o investiție majoră în guvernarea liberală este cea în capitalul uman. Evoluțiile pozitive pe piața forței de muncă vor fi susținute de creșterea economică bazată pe fundamente solide. În plus politicile de ocupare a forței de muncă prevăzute în programul de guvernare al PNL sunt finanțabile, pentru acestea fiind alocate 1,6 miliarde de euro. Aceasta înseamnă o creştere a ratei de activitate, în special în rândul tinerilor, femeilor, dar și al persoanelor vârstnice.

Partidul Național Liberal  este singurul partid care și-a asumat în programul de guvernare că nu va majora impozite sau taxe și nici nu va introduce altele noi, iar acest lucru nu reprezintă o promisiune, ci o garanție.

Infrastructura este un domeniu prioritar pentru noi, pentru Partidul Național Liberal și ne-am asumat să creștem numărul de kilometri de autostrăzi, de drumuri expres și drumuri naționale pentru un trafic în condiții de siguranță și pentru a răspunde nevoilor economice ale țării noastre.

Dorim să construim spitale noi, să continuăm proiectele începute de Partidul Național Liberal în acest an de guvernare. Vom avea la dispoziție resurse financiare enorme, pe care România nu le-a mai avut până acum și de noi toți depinde ca aceste fonduri să fi atrase și, deopotrivă, să fie corect utilizate, astfel încât să răspundă cu adevărat nevoilor economice și sociale ale României.

Toate aceste aspecte, descrise succint anterior și pe care le vom dezvolta în perioada următoare, sunt parte componentă a  planului pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă încredere în noi şi să pună la dispoziţia României peste 80 miliarde de euro, bani care  vor fi utilizați pentru dezvoltarea reală a României.

Împreună DEZVOLTĂM ROMÂNIA!

Comandat de Partidul National Liberal – cod AEP 11200025