ÎN AREST PENTRU CĂ OBLIGA TINERE SĂ SE PROSTITUEZE

Polițiștii din Hunedoara, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – IGPR, au depistat un bărbat pe numele căruia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au depistat, în municipiul Lupeni, un bărbat, de 50 de ani, urmărit internațional.
Pe numele acestuia, autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Acesta este bănuit că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o femeie din România, obținând beneficii financiare semnificative.
Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Cel în cauză urmează a fi prezentat Curții de Apel Alba, în vederea confirmării mandatului european de arestare și predarea către autoritățile italiene.