În cârje în cantonament!

Viorel Filimon, antrenorul lotului național feminin de tenis de masă, le dă indicații fetelor la antrenamente de pe scaun pentru că în următoarele două săptămâni nu are voie să pună piciorul pe jos din cauza operației pe care a suferit-o.

Nimic nu îl poate ține departe pe Viorel Filimon de fetele sale! Cu două zile înainte de cantonamentul de la Constanța, antrenorul echipei naționale de tenis de masă feminin a suferit o intervenție chirurgicală la rotulă și menisc la genunchiul drept.

Nu e o mare greutate pentru mine, pentru că să supraveghezi în condițiile acestea restrictive e mai ușor decât înaine” – Viorel Filimon, antrenor lot național feminin de tenis de masă.

Trebuie să stea două săptămâni minim acasă, nu are voie să calce în picior dar nu poate să stea departe de sală” – Andrei Filimon, antrenor lot național masculin de tenis de masă.

Sunt la al treilea cantonament

Fetele și băieții de la loturile naționale sunt deja la al treilea cantonament la mare și așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor relua competițiile.

Îmi este foarte, foarte dor să mergem din nou la concursuri , dar pe de altă parte mă bucur că ne putem antrena împreună și suntem din nou cu echipa și așteptăm cu toții să revenim în normalitate” – Rareș Șipoș, component al lotului național masculin de tenis de masă.

Visul fetelor, o medalie la Tokyo

Andrei Filimon, antrenorul băieților recunoaște că i-a fost greu să stea în casă două luni și jumătate mai ales că înainte de Pandemie era mai tot timpul plecat el în cantonamente și de la concursuri.

A trebuit să stăm destul de mult în casă, eu obișnuit destul de mult să plec, să în deplasări, concursuri antrenament, spre deosebire de anii trecuți în care numai asta am făcut două luni trebuia să stai numai în casă, a fost destul de greu dar a trecut, sper să fie pentru ultima dată” – Andrei Filimon, antrenor lot național masculin de tenis de masă.

Antrenorul care le pregătește pe cele mai bune fete la tenis de masă din Europa speră ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la anul, să se întoarcă acasă cu o medalie olimpică!

Este visul nostru! Pentru asta muncim și ne pregătim!” – Viorel Filimon, antrenor lot național feminin de tenis de masă.

Au primul concurs oficial la 30 iulie

Fetele și băieții de la tenis mai au un cantonament, înaintea primului concurs oficial de după Pandemie, Superliga, care începe la 30 iulie și se termină la 2 august.

”Ceea ce se învață în decursul a 10 -15 ani e greu să uiți în câteva luni, așa că ei de la primul cantonament deja sunt pe nivelul lor constant de pregătire” – Viorel Filimon, antrenor lot național feminin de tenis de masă.

Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, Hunor Szocs și Cristi Pletea sunt sportivii aflați în cantonament la Constanța.