Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  INCA UN DOSAR PENTRU BICA

  PUBLICAT ÎN

   
  Fosta sefa DIICOT Alina Bica este cercetata intr-o cauza disjunsa din cea in care procurorii Ioan Muresan si Nicolaie Cean sunt acuzati, alaturi de politistul Alin Muntean, ca au fabricat probe pentru a-l infunda pe comisarul Traian Berbeceanu. Berbeceanu a cerut audierea Alinei Bica si a adjunctei DIICOT Giorgiana Hosu. Fostul sef BCCO Alba a dezvaluit ca sotul lui Hosu, politistul Dan Hosu, l-a anuntat despre inscenare: “M-a avertizat ca mi se pregateste dosar”
  Miercuri, 14 ianuarie 2015 19:03 | Scris de George TARATA – Alex PUIU | pdf | print | email
  Magistrati – Instante
  Curg dosarele pe numele Alinei Bica (foto 1), fosta sefa DIICOT, aflata in arest preventiv de peste 50 de zile, in cauza in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu activitatea din cadrul Comisiei pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Alina Bica are un nou dosar, de aceasta data disjuns din cel in care procurorii Ioan Muresan, fost sef DIICOT Alba, si Nicolaie Cean, sunt acuzati ca, impreuna cu politistul Alin Muntean, au fabricat probe pentru a-l infunda pe comisarul Traian Berbeceanu (foto 2), fostul sef al BCCO Alba.
   
  La Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc, miercuri 14 ianuarie 2015, un nou termen din dosarul in care Ioan Muresan a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta si fals intelectual, Nicolaie Cean pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Alin Muntean pentru abuz in serviciu, fals intelectual si complicitate la represiune nedreapta. Cu aceasta ocazie, Traian Berbeceanu, parte civila in aceasta cauza, a propus audierea a 18 martori, prezentand lista in fata completului condus de judecatorul Horia Selaru, din care mai fac parte judecatorii Iulian Dragomir si Francisca Vasile.
   
  Alina Bica, cercetata pentru o noua infractiune de abuz in serviciu
   
  Primul martor indicat de comisarul Berbeceanu a fost Alina Bica, fosta sefa DIICOT, asupra careia planeaza suspiciunea ca ar fi incercat sa il protejeze pe Muresan, chiar daca fusese informata de Traian Bebeceanu cu privire la posibilele fapte de coruptie comise de acesta, Nicolaie Cean si Alin Muntean, si ca ar fi stiut ca cei trei ii pregatesc dosar fostului sef BCCO Alba.
   
  Totusi, avocatii celor trei inculpati s-au opus audierii Alinei Bica in acest dosar, ocazie cu care s-a aflat ca Alina Bica are un nou dosar la DNA. Aparatorul unuia dintre inculpati a explicat ca Bica nu poate fi audiata ca martor in aceasta cauza, in conditiile in care fata de ea procurorii DNA au dispus disjungerea dosarului in care au fost trimisi in judecata Muresan, Cean si Muntean.
   
  Ce anume priveste acest dosar, nu s-a explicat in instanta. Din informatiile noastre, este vorba despre o cauza in care se fac cercetari fata de Alina Bica si fata de un alt procuror DIICOT, Eduard Bugeac, in legatura cu infractiunile de abuz in servciu si instigare la abuz in serviciu. Dosarul ar fi fost constituit in urma unor plangeri formulate de Traian Berbeceanu impotriva Alinei Bica si a procurorului Eduard Bugeac.
   
  Berbeceanu vrea audierea ca martor a sotului adjunctei DIICOT, politistul Dan Hosu: “M-a anuntat si m-a avertizat ca la Alba se pregateste un dosar impotriva mea si ca Bica e indusa in eroare de cei doi inculpati”. Seful Politiei Romane, Petre Toba, chemat si el in instanta
   
  Printre cei 18 martori propusi de Traian Berbeceanu se regasesc, in afara Alinei Bica, adjuncta DIICOT Giorgiana Hosu, cea care conduce in prezent Directia, dar seful Politiei Romane, Petre Toba, acesta din urma putand arata, in opinia lui Berbeceanu, “incrancenarea cu care cei doi inculpati (n.r. – Muresan si Muntean) voiau sa ma inlature de la conducerea Brigazii”. Totodata, Berbeceanu a propus audierea ca martor a chestorului de politie Florentin Robescu, dar si a unor procurori de la DIICOT sau de la alte parchete, precum Valentin Trif de la DIICOT Alba, Adrian Nicolae Baican de la DIICOT-Central, Diana Pecincu de la DIICOT Iasi, sau Augustin Lazar, seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.
   
  De asemenea, comisarul Berbeceanu a propus si audierea sotului Giorgianei Hosu, politistul Dan Hosu. Fostul sef al BCCO Alba a explicat ca audierea lui Dan Hosu este necesara, in conditiile in care acesta ar fi stiut despre dosarul pe care il pregatea DIICOT Alba impotriva sa: “M-a anuntat si m-a avertizat ca la Alba se pregateste un dosar impotriva mea si ca Bica e indusa in eroare de cei doi inculpati (n.r. – Berbeceanu s-a referit la Ioan Muresan si Alin Muntean)”.
   
  Selaru a propus conexarea dosarului cu cel in care DIICOT l-a trimis in judecata pe Berbeceanu
   
  Pe de alta parte, presedintele completului de judecata, Horia Valentin Selaru, a pus in discutie un aspect extrem de interesant. Si anume, ca acest dosar, in care inculpatii sunt acuzati ca au fabricat probe pentru a-l infunda pe Berbeceanu, sa fie conexat cu cel in care fostul sef BCCO Alba este trimis in judecata. Este vorba mai exact despre cauza aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care DIICOT il acuza pe Berbeceanu de sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, luare de mita, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de delapidare, toate in concurs real de infractiuni. Un dosar inceput de DIICOT Alba, in perioada in care aceasta structura era condusa de Ioan Muresan, dar preluat si apoi finalizat de DIICOT-Central.
   
  Judecatorul Selaru a explicat ca in dosarul lui Traian Berbeceanu de la Tribunalul Bucuresti nu s-au efectuat acte si le-a pus la dispozitie avocatilor lui Muresan, Cean si Muntean cate o copie a rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata Berbeceanu. Selaru le-a pus in vedere avocatilor ca pe parcursul sedintei, in care era programata audierea lui Alin Muntean, sa studieze rechizitoriul, pentru ca apoi conexarea dosarelor sa fie pusa in discutie. Horia Valentin Selaru a refuzat sa acorde un nou termen pentru studierea rechizitoriului, explicand ca dosarele trebuie solutionate cu celeritate.
  Sursa- luju.ro

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...