Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Încă un inconștient cu permis de conducere fals

  PUBLICAT ÎN

  Chiar dacă pentru o perioadă funcționează stratagema cu permisul de conducere cumpărat, în cele din urmă mai toți amatorii sunt prinși. La fel a pățit-o și un tânăr din Țara Hațegului, care a fost prins conducând un autoturism pe DN 66 și le-a dat polițiștilor un document falsificat. Pe lângă infracțiunea de conducere fără permis, individul s-a ales cu dosar penal și pentru uz de fals.

  ”Inculpatul a condus autoturismul marca Opel Zafira pe drumurile publice, respectiv pe D.N. 66, în localitatea Rușor, fără a deține permis de conducere, prezentând un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, care nu posedă elemente de siguranță. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. Conform adresei nr. 2837725/PNF/JR din data de 16.09.2021 emisă de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, Punctul Național Focal, reiese că inculpatului i-a fost emis, la data de 25.06.2015, un permis de conducere provizoriu, având seria menționată în solicitare și nu unul definitiv, valabil doar pe teritoriul Marii Britanii. Permisul de conducere provizoriu britanic este parte integrantă a procedurii de obținere a unui permis de conducere definitiv și este necesar cursantului pentru desfășurarea părții practice a examenului-conducerea efectivă a unui autovehicul”, se arată în dosar.

  Tânărul a fost trimis în judecată și condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Nu va ajunge însă în închisoare întrucât instanța a dispus suspendarea executării pedepsei.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...