Încă un inconștient cu permis de conducere fals

Chiar dacă pentru o perioadă funcționează stratagema cu permisul de conducere cumpărat, în cele din urmă mai toți amatorii sunt prinși. La fel a pățit-o și un tânăr din Țara Hațegului, care a fost prins conducând un autoturism pe DN 66 și le-a dat polițiștilor un document falsificat. Pe lângă infracțiunea de conducere fără permis, individul s-a ales cu dosar penal și pentru uz de fals.

”Inculpatul a condus autoturismul marca Opel Zafira pe drumurile publice, respectiv pe D.N. 66, în localitatea Rușor, fără a deține permis de conducere, prezentând un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, care nu posedă elemente de siguranță. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. Conform adresei nr. 2837725/PNF/JR din data de 16.09.2021 emisă de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, Punctul Național Focal, reiese că inculpatului i-a fost emis, la data de 25.06.2015, un permis de conducere provizoriu, având seria menționată în solicitare și nu unul definitiv, valabil doar pe teritoriul Marii Britanii. Permisul de conducere provizoriu britanic este parte integrantă a procedurii de obținere a unui permis de conducere definitiv și este necesar cursantului pentru desfășurarea părții practice a examenului-conducerea efectivă a unui autovehicul”, se arată în dosar.

Tânărul a fost trimis în judecată și condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Nu va ajunge însă în închisoare întrucât instanța a dispus suspendarea executării pedepsei.