Începe asaltul către titlu: "Tigrii" se pregătesc pentru marele derby cu Steaua

Steaua vs CSM București este capul de afiș al semifinalelor Ligii Zimbrilor la handbal masculin. Primul meci are loc miercuri seara (ora 20.00, Telekom Sport) în Sala Concordia din Chiajna (se joacă în sistemul cel mai bun din 3 partide). Vicecampioni naționali în 2017, „tigrii” caută primul lor titlu din istorie, în timp ce „militarii” vor să adauge un nou trofeu în vitrina clubului după o secetă de fix un deceniu.

Cele două echipe bucureștene au avut dueluri foarte disputate în acest sezon, atât în campionat, cât și in Cupa României.

Interul lui CSM București și al echipei naționale, Ionuț Ramba speră ca echipa sa să răzbune eliminarea din sferturile Cupei României. (28-29, în Sala Rapid).

”Este o semifinală mult așteptată de noi. Ne bucurăm că am rămas să jucăm în București. Avem de luat o revanșă și din campionat, dar și din Cupă, pentru că ei ne-au eliminat. Sunt două meciuri importante în decurs de aproape o săptămână, sperăm să fie decisive pentru finală, eu cred și îmi doresc foarte mult să terminăm confruntarea din două meciuri. Steaua este o echipă experimentată, dar și noi avem jucători cu experiență, avem, ca și ei, o bancă lungă, diferența se va face în ultimele minute. Ne-au ajutat foarte mult utimele două meciuri cu Timișoara, primul practic noi l-am oferit, iar după acel meci am fost cuțitul la os și a trebuit să dăm totul pentru calificarea în semifinale”, a spus Ramba, unul dintre cei mai buni oameni ai CSM-ului în meciul decisiv cu Timișoara.

Tehnicianul Paulo Pereira a vorbit la superlativ despre adversarii din semifinale, însă crede că echipa sa are toate atuurile necesare pentru a pune în dificultate veteranii experimentați din tabăra adversă.

„Steaua are jucători foarte buni și un antrenor de valoare. Pentru a câștiga acest duel trebuie să evoluăm la maximum abilităților noastre fizice și mentale. Nu avm multe zile de pregătire pentru meci, dar vom face tot ce putem pentru a învinge Steaua. Ambele echipe au jucători cu experiență, foarte buni, din punct de vedere individual. Noi avem de reglat anumite lucruri, trebuie să îmbunătățim unele aspecte ale jocului care nu au mers perfect în ultimul meci, chiar dacă am câștigat cu Timișoara la opt goluri,” a spus tehnicianul lustian.

Pereira nu promite minuni

Selecționer al naționalei de handbal masculin a Portugaliei, Paulo Pereira este sincer și mărturisește că nu a venit în  România garantând succesul imediat. Din contră, lusitanul spune că este nevoie de răbdare pentru a realiza performanțele pe care le dorește toată lumea la CSM București.

”Obiectivul este să câștigăm campionatul, dar eu le-am zis de la început șefilor clubului că nu pot face miracole într-un timp atât de scurt. Este o muncă pentru care ne trebuie răbdare. Asta nu înseamnă că nu ne dorim să câștigăm titlul, indiferent de situție. Dacă suntem calmi, putem câștiga, dacă devenim agitați sau nervoși, nu este deloc bine”, a explicat antrenorul Paulo Perereira.

În cealaltă semifinală se vor întâlni campioana en-titre Dinamo și Potaissa Turda, finalistă în Cupa Challenge în acest sezon.