Inculpatul Andrei Câmpean, prin în flagrant când cerea taxă de protecție, la un pas de sentință. Individul ar putea ajunge chiar în penitenciar!

Andrei Câmpean, administratorul unui sait obscur care operează în zona Văii Jiului, a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce șantaja doi oameni de afaceri. Întâlnirea dintre inculpatul Câmpean și afaceriști a avut loc într-un local din municipiul Petroșani, fără ca infractorul să știe că anchetatorii supravegheau întâlnirea.

Oamenii legii l-au înregistrat pe infractorul care se erija în jurnalist în timp ce-i presa pe afaceriști să-i plătească pentru a-și putea desfășura activitatea în liniște. „Tu, şi cu ceilalţi care vindeţi petarde mi-aduceţi câte 15 lei, a, nu, 1.500 de lei şi vindeţi petarde”, spune Câmpean în înregistrarea audio. „Fiecare? Bă, tu eşti bolnav”, îi răspunde unul dintre cei șantajași, în aceeaşi înregistrare. „Fiecare. Taxă de protecţie, bine, bravo… Când eu ceream taxă de protecţie, alţii vindeau cinstit, vindeau porci. Doi ani de zile am luat câte 20 de milioane. Anul ăsta trebuie să iau iară. Păi când mă duc acolo, le zic, bă, dă şi mie o ţigară că nu spun ce faci. Eu trăiesc peste tot. Sunt nemuritor”, se mai aude pseudo jurnalistul în înregistrarea anchetatorilor.

 

Încătușat și dus în arestul IPJ Hunedoara

 

Câmpean a fost reținut și dus în arest pentru 24 de ore, ca mai apoi să fie plasa sub arest la domiciliu. În cele din urmă instanța l-a plasat sub control judiciar pe inculpat. Dosarul s-a aflat în soluționare la Judecătoria Petroșani iar instanța de judecată ar putea pronunța soluția chiar mâine, adică vineri 18 martie 2022. ” Stabileşte termen de pronunţare la data de 18.03.2022, hotărârea urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor şi participanţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția pe scurt a instanței. Practic, mâine-vineri, Câmpean află dacă ajunge într-un penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate, dacă va primi o pedeapsă cu suspendare ori va fi achitat.