INSEMEX PETROȘANI ÎȘI CONSOLIDEAZĂ POZIȚIA PE PIAȚA EUROPEANĂ – VIDEO

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protectie Antiexploziva – Insemex Petroșani a accesat un nou program de finanțare prin care s-a utilat cu două capacități deosebit de importante, adevărate laboratoare mobile de analiză și cercetare, dar și de pregătire a personalului din sectoarele ce intră în aria de responsabilitate a INCD-INSEMEX. Este vorba despre un autolaborator pentru monitorizarea factorilor de mediu și despre un autotren special conceput ca un poligon mobil de antrenament pentru instruirea personalului de salvare în medii toxice și explozive. Ambele echipamente mobile au fost achiziționate în cadrul Programului ”Nucleu” dezvoltat de Ministerul Educației.

VIDEO:

Exeperiența îndelungată a directorului general al INSEMEX Petroșani, Dr.ing. George Artur Găman, în pregătirea salvatorilor în medii ostile a făcut ca institutul să acorde o importanță deosebită acestui domeniu. Previziunile au fost corecte și am văzut cu toții o serie de tragedii și necesitatea unor salvatori profesioniști bine pregătiți. Acesta este și motivul pentru care la Petroșani s-a achiziționat poligonul mobil de instuire a celor care intervin la salvare în medii toxice și explozive.

Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă este de peste 50 de ani unic prin profilul de activitate, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai apreciate unităţi de cercetare-dezvoltare din România. Sub conducerea actualului director general, Dr.ing. George Artur Găman, INSEMEX PETROȘANI s-a dezvoltat de la an la an și a devenit un institut important și apreciat în Europa și nu numai.