INSOLVENŢA CEH POATE DESCHIDE O ŞANSĂ PENTRU SECTORUL ENERGETIC HUNEDOREAN

Intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) poate reprezenta o șansă reală pentru deschiderea de noi oportunități în domeniul energetic din județ, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler, liderul Organizației Județene Hunedoara a UDMR, miercuri, la Deva, într-o conferință de presă.
Parlamentarul european al UDMR a declarat că decizia de a cere insolvența CEH este una radicală, care trebuia luată mai devreme. ”Dacă se va declanșa procedura de insolvență iar aceasta nu va înregistra derapaje atunci se poate deschide o șansă pentru sectorul energetic din Hunedoara fie că este vorba despre Paroșeni, Mintia sau chiar despre relansarea mineritului în Valea Jiului. (…) Oricum este vorba despre o performanță să ai o datorie de peste 1,2 miliarde de lei. Aici vorbim despre incompetență și hoție și din câte am înțeles DNA va stabili o răspundere”, a spus Iuliu Winkler.
Deputatul european a arătat că îl cunoaște pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, și are încredere în decizia pe care a luat-o în privința CEH. ”Insolvența poate duce la tăierea a tot ceea ce este bolnav și poate salva ceea ce funcționează. (…) În condiții de eficiență putem vorbi chiar de relansarea mineritului”, a mai spus Winkler, care a mai subliniat că viitorul CEH depinde inclusiv de finalizarea strategiei energetice a României.