Insolvența Complexului Energetic Hunedoara, tranșată luni

Insolvența este singura șansă pentru Complexul Energetic Hunedoara de a mai funcționa, iar ortacii și liderii lor dar și conducerea companiei speră ca instanța să decidă favorabil pentru ei. Potrivit liderului Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpeanu atât minerii cât și energeticienii din cadrul companiei se confruntă cu o situație dificilă în ceea ce privește condițiile de lucru, pentru că lipsesc materialele de bază utilizate la exploatarea cărbunelui, nu există echipamente de protecție, iar deficitul de personal este din ce în ce mai mare.
 
 
”În acest moment, insolvența CEH este singura posibilitate de a ne fi respectate drepturile din contractul colectiv de muncă și de a avea o anumită siguranță în funcționarea activității. Sunt deficite mari de aprovizionare cu lemn de susținere, plasă de sârmă, echipamente de protecție. Nu ne mai dă nimeni, nimic”, a spus liderul sindical.
Decizia privind declararea stării de insolvență ar urma să se ia astăzi la Tribunalul Hunedoara.”În momentul în care vom intra în insolvență, lucrurile se schimbă pentru că atunci conturile CEH nu vor mai fi executate de furnizori, care dețin ordonanțe judecătorești de execuție. Atunci vom vedea pe ce venituri ne bazăm și ce soluții putem găsi”, a mai spus președintele executiv al Sindicatului ”Muntele”.
 
 
Tot luni, după aflarea verdictului instanței, ortacii din cadrul CEH ar putea decide asupra unui protest demarat la finele săptămânii trecute și suspendat până la decizia instanței. Ortacii de la minele Lonea și Vulcan au solicitat prime de Crăciun și tichetele de masă, dar administrația nu are banii necesari și n-a putut negocia cu sindicatele pe aceste solicitări cuprinse și în CCM.