Inspectorii ITM Hunedoara au descins la găinarul care s-a dat drept jurnalist-VIDEO

0
 O echipă specializată în combaterea muncii ”la negru” însoțită de efective ale Jandarmeriei Hunedoara au descins la pseudo-jurnalistul Andrei Câmpean. Individul din Petroșani este suspectat că a avut mai multe persoane ”angajate” fără forme legale.

VIDEO

 
Două sesizări au ajuns la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, ambele indicând faptul că găinarul Câmpean a plătit persoane pentru a-i scrie sau publica pe site-ul său materiale de presă, în condițiile în care el este analfabet. În urma anchetei efectuată de inspectorii de muncă, dacă se va dovedi că a încălcat legea, individul ar putea primi două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40 de mii de lei (400 de milioane de lei vechi), adică 20 de mii de lei pentru fiecare angajat ilegal. 
 
Iată ce spune unul dintre colaboratorii lui Andrei Câmpean în declarația prin care a sesizat ITM Hunedoara. ”Am fost contactat de numitul Andrei Câmpean, care mi-a propus să lucrez pentru el, promițându-mi că va deveni cel mai tare jurnalist din județul Hunedoara și că după ce va vorbi cu relațiile lui de la București, îmi va face carte de muncă.
M-a plătit cu sume între 5 și 10 lei/material, mă ruga să-i scriu materialele foarte bine, pentru că el vrea să dea clasă la toată presa din Valea Jiului și județul Hunedoara, el neștiind să scrie corect gramatical. Având în vedere că am fost înșelat de acesta prin faptul că a spus că-mi va face carte de muncă și de fapt el mă plătea doar la negru pentru știrile scrise, am decis să încetez colaborarea cu el. Când a auzit că nu mai vreau să lucrez la negru, a trecut la amenințări și șantaj, spunându-mi că el deține înregistrări compromițătoare și mă va face praf”, se arată într-una dintre plângeri
Al doilea denunțător a trecut prin aceeași situație.”Am fost abordat de numitul Câmpean Andrei, care mi-a spus că este director general și că are nevoie de mine, să-i scriu știri, pentru ca el nu știe să le scrie și că mă plătește cu sume între 10 și 20 de lei, și după ce va vorbi cu relațiile lui de la București, îmi va face carte de muncă.
Am rămas mirat de graba cu care acesta mi-a făcut legitimația doar cerându-mi buletinul, legitimație pe care a făcut-o pe loc. Acesta nici nu m-a întrebat dacă am vreo calificare pentru meseria de reporter, ci mi-a spus că o să o duc bine lângă el, doar să-i scriu știrile pentru ca el nu știe să scrie.
Când am constatat că mă minte și mă tot amână cu cartea de muncă, eu i-am spus că am nevoie de un venit lunar și el mi-a zis că să am răbdare pentru că se va rezolva.
I-am spus că nu mai vreau să lucrez pentru el, moment în care a trecut la amenințări și o formă de șantaj pentru a-mi continua activitatea ilegală la site-ul lui NewsVJ.com”, încheie denunțătorul. 

Săptămâna viitoare va fi anunțat rezultatul controlului efectuat de ITM-Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here